Άγρια κόντρα on air μεταξύ Γεωργιάδη και Γιώργου Τσίπρα: «Ή πήρε ναρκωτικά ή πληρώθηκε!» (vid)

Newsroom
Άγρια κόντρα on air μεταξύ Γεωργιάδη και Γιώργου Τσίπρα: «Ή πήρε ναρκωτικά ή πληρώθηκε!» (vid)
Έντονη λογομαχία είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας στον «αέρα» της ΕΡΤ.

Ένταση προκλήθηκε στον αέρα της ΕΡΤ, ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα, με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times για την ελληνική οικονομία.

Προς το τέλος της κουβέντας και ενώ οι παρουσιαστές θα περνούσαν σε επόμενο θέμα ο Γιώργος Τσίπρας σχολίασε το δημοσίευμα των Financial Times που έκανε λόγο για «οικονομικό θαύμα» της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Γιώργος Τσίπρας: Περί ανάπτυξης, το 2020-2021 ήταν 10 χώρες της ΕΕ που ήταν στο μείον – δηλαδή ύφεση και μετά ανάπτυξη και 17 που ήταν στο συν. Εμείς ήμασταν μείον. Πανηγυρισμοί περί ανάπτυξης συγγνώμη δεν είναι.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τώρα σοβαρά αμφισβητείτε το οικονομικό θαύμα της Ελλάδας; Οι Financial Times μας έβαλαν στα 7 θαύματα του πλανήτη.

Γιώργος Τσίπρας: Ναι, ναι καλά…

Άδωνις Γεωργιάδης: Ξέρετε εσείς καλύτερα από τους Financial Times

Γιώργος Τσίπρας: Πόσα πήρε;

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε από την θέση του, μαζεύοντας και τα χαρτιά του. Οι δύο παρουσιαστές ευχαρίστησαν εκ νέου και προσπάθησαν να λήξουν την συζήτηση. «Συνεχίζεται η κουβέντα αλλά και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε» σχολίασε η κ. Κασιμάτη. Όμως ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε να μιλάει:

Άδωνις Γεωργιάδης: Όχι παιδιά! Μην φύγετε από εδώ! Είπε κάτι σοβαρό και το κόψατε. Λέει ότι η κυβέρνηση πλήρωσε τους Financial Times για να γράψουν το άρθρο. Αυτό είπατε; Είναι διεθνές θέμα αυτό!

Γιώργος Τσίπρας: Το έχετε διαβάσει; Το έχετε διαβάσει; Ο άνθρωπος ή παίρνει ναρκωτικά ή είναι πληρωμένος.

Άδωνις Γεωργιάδης: Είπατε ότι ο δημοσιογράφος των Financial Times πληρώθηκε… Αυτό είπατε κύριε;

Γιώργος Τσίπρας: Σας ρωτάω, το έχετε διαβάσει;

Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτό είπατε; Προφανώς το έχω διαβάσει.

Γιώργος Τσίπρας: Συμφωνείτε με το άρθρο;

Άδωνις Γεωργιάδης: Είναι επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Θα κάνω ερώτηση αύριο στους Financial Times. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πληρώθηκαν;

Γιώργος Τσίπρας: Συμφωνείς με το άρθρο;

Άδωνις Γεωργιάδης: Πληρώθηκαν; Εγώ συμφωνώ με το άρθρο προφανώς

Γιώργος Τσίπρας: Καλά εντάξει. Συμφωνείς ότι έχουμε αποπληθωρισμό, ενώ έχουμε 12% πληθωρισμό. Τι να συζητάμε;

Άδωνις Γεωργιάδης: Είπατε τα πήρε! Πληρώθηκαν;

Γιώργος Τσίπρας: Ή ναρκωτικά πήρε ή πληρώθηκε! Ένα από τα δύο