Ο Λουκασένκο έκανε δώρο στο Πούτιν ένα τρακτέρ για τα 70ά γενέθλια του

Newsroom
Ο Λουκασένκο έκανε δώρο στο Πούτιν ένα τρακτέρ για τα 70ά γενέθλια του
Ένα τρακτέρ και δύο πυραμίδες από καρπούζια και πεπόνια είναι σίγουρα από τα πιο παράξενα δώρα που δέχθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν για τα 70ά γενέθλιά του.

Εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία και αμφισβήτησης από ολόκληρο το δυτικό κόσμο, ο Βλάντιμιρ Πούτιν γιορτάζει σήμερα τα 70ά γενέθλιά του.

Ο Πούτιν υποδέχθηκε τους ηγέτες πρώην σοβιετικών κρατών καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με την αντεπίθεση των δυνάμεων του Κιέβου να τον έχει φέρει σε δυσχερή θέση. Αλλά χθες Παρασκευή(7/10) οι σύμμαχοί του είχαν μόνον εγκώμια να πουν και δώρα να προσφέρουν στον Πούτιν, που κρατά εδώ και δύο δεκαετίες στα χέρια του τα ηνία της εξουσίας στη Ρωσία.

Ο Λουκασένκο, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, όπως τον έχουν αποκαλέσει δυτικά ΜΜΕ και βρίσκεται στην εξουσία για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα από τον Πούτιν -από το 1994 συγκεκριμένα – κατέφθασε στην Αγία Πετρούπολη με ένα πιστοποιητικό του λευκορωσικής κατασκευής τρακτέρ, προϊόν της Minsk Tractor Works, που είναι η ναυαρχίδα της βιομηχανίας της χώρας του. Ασυνήθιστο ήταν και το δώρο του προέδρου του Τατζικιστάν, Εμομάμλι Ραχμόν στον Πούτιν: δύο πυραμίδες από καρπούζια και πεπόνια.

Ευχές έστειλαν επίσης ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ορισμένοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασαν ειρωνικά το δώρο του Λουκασένκο στον Πούτιν, καθώς το ταπεινό τρακτέρ έγινε ένα από τα πρώτα σύμβολα της ουκρανικής αντίστασης στη ρωσική εισβολή, όταν εθεάθησαν αγρότες να σέρνουν εγκαταλειμμένα από τις δυνάμεις κατοχής στρατιωτικά οχήματα.