Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία (vid)

Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία (vid)
Τεράστια έκρηξη στρατηγικής σημασίας σημειώθηκε στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς.

Τεράστια έκρηξη στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Στενό του Κερτς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Πρόκειται για την γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με την Ρωσία.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA έκανε λόγο για πυρκαγιά σε δεξαμενή καυσίμων στη γέφυρα στη χερσόνησο της Κριμαίας. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδική και σιδηροδρομική γέφυρα, που άνοιξε το 2018 κι έχει σχεδιαστεί για τη σύνδεση της χερσονήσου Κριμαίας με το δίκτυο συγκοινωνιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Δεξαμενή καυσίμων πήρε φωτιά σε έναν από τους τομείς της γέφυρας της Κριμαίας», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να διευκρινίσει τι την προκάλεσε.

«Οι αψίδες για τη διέλευση των πλοίων δεν υπέστησαν ζημιά», ανέφερε ακόμη. Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, σημειώθηκε έκρηξη στη γέφυρα στις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, δεν έχει τραυματιστεί κάποιος από το πλήρωμα της αμαξοστοιχίας, ενώ τα σιδηροδρομικά δρομολόγια και η κυκλοφορία διακόπηκαν. Η διέλευση των πλοίων στο Στενό του Κερτς πάντως δεν έχει διακοπεί.

Η γέφυρα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις υποδομής της Μόσχας στην κατεχόμενη χερσόνησο.

Πανηγυρίζει σε ανάρτησή της στο Telegram η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας: «Πρωί στη γέφυρα της Κριμαίας. Οι δεξαμενές καυσίμων καίγονται. Καταστράφηκε και τμήμα του οδοστρώματος! Όλα θα είναι Ουκρανία!»