Κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν την επιστράτευση του Πούτιν: Δύο Ρώσοι διέφυγαν με βάρκα στην Αλάσκα

Newsroom
Κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν την επιστράτευση του Πούτιν: Δύο Ρώσοι διέφυγαν με βάρκα στην Αλάσκα
Οι Ρώσοι στρατιώτες σκαρφίζονται διάφορους τρόπους για να αποφύγουν την επιστράτευση του Πούτιν.

Μπορεί η Ρωσία να διαψεύδει ότι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα 700.000 πολίτες από τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε τη μερική επιστράτευση, ωστόσο οι καθημερινές ιστορίες Ρώσων ανδρών που ξεπερνούν κάθε όριο για να περάσουν τα σύνορα της Ρωσίας και να ζητήσουν άσυλο σε άλλη χώρα κάνουν το γύρω του Διαδικτύου.

Με κάθε μέσο οι Ρώσοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να γλιτώσουν την επιστράτευση! Ξεπερνούν κάθε εμπόδιο και ρισκάρουν την ασφάλειά τους προκειμένου να μεταβούν σε ένα ασφαλή προορισμό.

Χαρακτηριστική είναι η ιστορία δύο Ρώσων, οι οποίοι διέσχισαν τον Βερίγγειο πορθμό με βάρκα προκειμένου να αποφύγουν την επιστράτευση και να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Οι δύο άνδρες έφτασαν σε ένα απομακρυσμένο νησί της Αλάσκας όπου έκαναν έκκληση για άσυλο, σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή.

Το μικρό σκάφος τους έφτασε την Τρίτη(4/10) κοντά στο Γκάμπελ, έναν οικισμό περίπου 600 ατόμων στο νησί Σεντ Λόρενς, 46 ναυτικά μίλια από τη χερσόνησο Τσουκότκα της Σιβηρίας.

Ο δημοτικός υπάλληλος Κέρτις Σάιλουκ που μίλησε μαζί τους, είπε ότι οι άνδρες είπαν ότι απέπλευσαν από τη ρωσική πόλη Εβκινότ, που βρίσκεται σε απόσταση 300 ναυτικών μιλίων. Ένας ντόπιος κάτοικος είπε ότι ένας από τους άντρες είχε ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και μιλούσε αγγλικά και ο άλλος φαινόταν να είναι της σιβηρικής εθνότητας Γιούπικ.