Άδωνις σε ακροατή του ΣΚΑΪ: «Αν θέλει να μπει στο αεροπλάνο και να πάει να ζήσει στη Ρουμανία»

Newsroom
Άδωνις σε ακροατή του ΣΚΑΪ: «Αν θέλει να μπει στο αεροπλάνο και να πάει να ζήσει στη Ρουμανία»
Για τις επενδύσεις στην χώρα μας ανέφερε ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ωράριο των καταστημάτων το οποίο, όπως τόνισε, δεν είναι κάτι που συζητάει το υπουργείο αλλά και στην ψηφιακή εξέλιξη της χώρας.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο κόστος ζωής στην χώρα μας και σε άλλες χώρες.

Συγκεκριμένα ένας ακροατής έστειλε μήνυμα στο οποίο έγραφε: «Ο υπουργός λέει ψέματα, η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων επίσημα είναι στα τάρταρα και θα την ξεπεράσει η Ρουμανία σε λίγο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Εντάξει, ο υπουργός λέει ψέματα. Είπατε περνάτε γρήγορα έξω και βλέπετε πως ζει ο κόσμος στην Ελλάδα. Αν θέλει ο κύριος μπορεί να πάει στη Ρουμανία να ζήσει, που νομίζει ότι είναι καλύτερα. Καμία αντίρρηση. Ο καπιταλισμός, πείτε του κυρίου, επιτρέπει να μπεις στο αεροπλάνο και να πας στη Ρουμανία για να ζήσεις. Αν νομίζει ότι είναι καλύτερα...».

Συγκεκριμένα, μιλώντας για την ψηφιακή εξέλιξη τόνισε: «Το gov.gr, τους το έδειχνα στο κινητό και τι κάνουμε στην Ελλάδα από το κινητό και οι Γερμανοί μου συνάδελφοι έπεφταν λιπόθυμοι. Η Γερμανία δεν έχει ούτε το ένα χιλιοστό σε ψηφιακή εξέλιξη από την Ελλάδα. Δεν είμαστε καλύτεροι από την Γερμανία, δεν έχει το ένα χιλιοστό της Ελλάδος του Κυριάκου Πιερρακάκη».

«Για το υπουργείο Ανάπτυξης θέμα αλλαγής του ωραρίου των καταστημάτων δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει», ξεκαθάρισε.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι αν εφαρμοζόταν ένα τέτοιο μέτρο θα είχε δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας, αλλά και στον τζίρο των καταστημάτων.

Εξήγησε ότι τις επόμενες ημέρες οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα παρουσιάσουν λίστα με 50 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και στη συνέχεια θα ανεβεί στην πλατφόρμα e- καταναλωτής η τιμή του καλαθιού από το κάθε σούπερ μάρκετ. «Θα γίνει προσπάθεια σε αυτά τα προϊόντα οι αυξήσεις να είναι ελάχιστες για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πληθωριστική πίεση», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Για τις επενδύσεις στην χώρα μας ανέφερε ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και μετά την επένδυση της Amazon στη Νάξο έρχεται νέα επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ από τον αμερικανικό όμιλο Digital Realty μαζί με την Lamda Hellix για την κατασκευή του πρώτου κέντρου πληροφοριών του Ομίλου στο Ηράκλειο Κρήτης. Όπως ανέφερε, ο κ.Γεωργιάδης θα δημιουργηθούν 80 με 90 νέες θέσεις εργασίας.

Για το Ελληνικό δήλωσε ότι το έργο προχώρα γρήγορα, ο ουρανοξύστης θεμελιώνεται την επομένη εβδομάδα, και το 2025 θα είναι έτοιμο προς παράδοση.