Εκπαιδευτής του αετού της ΑΕΚ: «Παγκόσμια πρωτοτυπία η πτήση του Οδυσσέα με τη μπάλα» (vid)

Newsroom
Εκπαιδευτής του αετού της ΑΕΚ: «Παγκόσμια πρωτοτυπία η πτήση του Οδυσσέα με τη μπάλα» (vid)
Για τη πτήση του «Οδυσσέα» στο πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο της μίλησε ο εκπαιδευτής του στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Σταύρος Αθανασίου ήταν σήμερα (5/10) καλεσμένος στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ. Εμφανίστηκε στο στούντιο «παρέα» με ένα πανέμορφο 14χρονο γεράκι και φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον «Οδυσσέα» και τη ξεχωριστή παράσταση που έδωσε ο αετός της ΑΕΚ το απόγευμα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ήταν παγκοσμίως μια πρωτοτυπία. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό, να μεταφέρει ο αετός τη μπάλα».

;Oμως την παράσταση έκλεψε ένα άλλο πτηνό, ο «Απόλλωνας». Το εκτρεφόμενο γεράκι που βρισκόταν στο χέρι του εκπαιδευτή του ήταν το θέμα της συζήτησης. Όπως εξήγησε ο Σταύρος Αθανασίου τα γεράκια είναι πανέξυπνα ζώα και χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους για διάφορους σκοπούς, όπως η ασφάλεια των αεροδρομίων ή τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τέλος, όταν ο δημοσιογράφος Χρήστος Κούτρας τον ρώτησε αν είναι βασανιστικό για τα άγρια πουλιά όλο αυτό που συμβαίνει μέχρι να εκπαιδευτούν, ο εκπαιδευτής είπε με καυστικό τρόπο: «Μπορείς να έχεις άποψη γιατί έχουμε δημοκρατία αλλά δεν μπορείς να έχεις γνώμη, αν δεν έχεις γνώση. Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι έχει ξεπεραστεί το όριο της ζωοφιλίας και έχει γίνει πλέον ζωοταλιμπανισμός. Έχουμε φτάσει στα άκρα. Εκεί πρέπει να κρατήσουμε μια ισορροπία».