Έτσι ξεκίνησε η ένταση στο ΕΠΑΛ Αιγάλεω: Έβαλαν κάδο για να μπλοκάρουν τους καθηγητές (vid)

Newsroom
Έτσι ξεκίνησε η ένταση στο ΕΠΑΛ Αιγάλεω: Έβαλαν κάδο για να μπλοκάρουν τους καθηγητές (vid)
Η στιγμή που πυροδότησε την άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε καθηγητή και μαθητή σε σχολείο στο Αιγάλεω.

Άγρια συμπλοκή έλαβε χώρα μεταξύ μαθητή και διευθυντή στο ΕΠΑΛ Αιγάλεω. Οι μαθητές αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη και η κατάσταση ξέφυγε. Όπως υποστηρίζουν τα παιδιά, ο διευθυντής αντέδρασε και ήρθε στα χέρια με έναν 16χρονο, πολύ κοντά στην είσοδο του σχολείου.

Τα πνεύματα φαίνεται να είχαν οξυνθεί αρκετή ώρα νωρίτερα, όταν ο μαθητής πήρε έναν κάδο απορριμάτων και τον πέταξε μέσα στο σχολείο προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο των καθηγητών και να αρχίσει η κατάληψη.

Ο 16χρονος επιτέθηκε και μια από τις γροθιές που έριξε στον διευθυντή του, κατέληξε σε τζαμαρία, με αποτέλεσμα να αυτοτραυματιστεί, να κοπεί το χέρι του και να χρειαστούν ράμματα. Μετά το επεισόδιο, ο διευθυντής πέρασε τη νύχτα στην αστυνομία ενώ ο ανήλικος μαθητής αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση να παρουσιαστεί σήμερα στο δικαστήριο.

Για τις εικόνες ντροπής που καταγράφηκαν σε σχολείο στο Αιγάλεω μίλησε στην ΕΡΤ η Δήμητρα Οικονόμου, Γραμματέας της ΕΛΜΕ. Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας για το τι πραγματικά συνέβη στο σχολείο, το υπουργείο Παιδείας κρατά, μέχρι στιγμής, στάση αναμονής.

«Η στάση μας δεν γίνεται για να εκτονωθεί η κατάσταση αλλά για να διαμαρτυρηθούμε ως συνάδελφοι γιατί θεωρούμε ότι είναι άδικη η κράτηση του συναδέλφου μας. Θεωρούμε ότι είμαστε απροστάτευτοι από επεισόδια που έρχονται από την κοινωνία, που υποφέρει από διάφορα προβλήματα και τα φέρνει μέσα στο σχολείο» δήλωσε η κ. Οικονόμου.

Σύμφωνα με την εκπαιδευτικό, βίαια επεισόδια στο συγκεκριμένο σχολείο γίνονται εδώ και δύο χρόνια. «Δεν έχουμε καμία βοήθεια από το υπουργείο (Παιδείας) και από το Κράτος για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα», είπε τονίζοντας ότι ο διευθυντής του ΕΠΑΛ δεν χτύπησε τον μαθητή, όπως καταγγέλθηκε.

«Ζητάμε βοήθεια ψυχολογικής στήριξης μέσα στα σχολεία. Δεν υπάρχουν οι δομές να αντιμετωπίσουν οι καθηγητές πράγματα που δεν είναι έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουν», κατήγγειλε η εκπαιδευτικός.