Οι αρχές στο Ιράν έκλεψαν σορό 17χρονης που σκοτώθηκε στις διαδηλώσεις

Newsroom
Οι αρχές στο Ιράν έκλεψαν σορό 17χρονης που σκοτώθηκε στις διαδηλώσεις
Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας έκλεψαν το σώμα μιας 17χρονης διαδηλώτριας και την έθαψαν κρυφά από την οικογένεια της σε απομακρυσμένο χωριό.

Η Νίκα Σακαράμι συμμετείχε σε διαδήλωση στη Τεχεράνη για το θάνατο της Μάχσα Αμινί στις 20 Σεπτεμβρίου. Από εκείνη τη μέρα τα ίχνη της εξαφανίστηκαν για περίπου δέκα μέρες. Στο τελευταίο της μήνυμα σε μια φίλη της έλεγε ότι την κυνηγούσε η αστυνομία.

Η οικογένεια της Νίκα πέρασε μια δραματική εβδομάδα γεμάτη αγωνία για το χαμένο της παιδί. Τελικά, οι άτυχοι γονείς ανακάλυψαν τη σορό της κόρης τους σε νεκροτομείο, στο κέντρο κράτησης στην πρωτεύουσα. «Όταν πήγαμε να την αναγνωρίσουμε, δεν μας επέτρεψαν να δούμε το σώμα της, παρά μόνο το πρόσωπό της για λίγα δευτερόλεπτα», είπε η Ατάς Σακαράμι, θεία της Νίκα.

Οι συγγενείς της μετά από πιέσεις κατάφεραν να μεταφέρουν τη σορό της κόρης τους στην πατρίδα του πατέρα της, το Χοραμαμπάντ, την Κυριακή(2/10) ,την ημέρα των 17ων γενεθλίων της.

Την επόμενη μέρα η οικογένεια εξαναγκάστηκε , με την απειλή βίας, να μην πραγματοποιήσει τη κηδεία. Oι δυνάμεις ασφαλείας «έκλεψαν» το σώμα της Νίκα από το Χοραμαμπάντ και το έθαψαν στο χωριό 40 χιλιόμετρα μακριά.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο νεκροταφείο της Χοραμαμπάντ και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Η θεία της 17χρονης Ιρανής, η Ατάς, η οποία ανήρτησε στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πληροφορίες για όσα συνέβησαν, συνελήφθη, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας;όταν εισέβαλαν στο σπίτι της.