Μαθήτριες στο Tik Tok καταγγέλλουν την αυστηρότητα των ιδιωτικών σχολείων (vid)

Newsroom
Μαθήτριες στο Tik Tok καταγγέλλουν την αυστηρότητα των ιδιωτικών σχολείων (vid)
Πρώην μαθήτριες θρησκευτικών ιδιωτικών σχολείων αποκαλύπτουν όλους τους παράλογους κανόνες που έπρεπε να ακολουθούν καθ' όλη τη φοίτηση τους στο συγκεκριμένο Λύκειο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Claire Champion, στα 22 της μίλησε μέσα από ένα βίντεο στο Tik Tok για τους αυστηρούς κανόνες που έπρεπε να ακολουθεί ως μαθήτρια σε καθολικό σχολείο. Απαγόρευση κοσμημάτων, μακριές φούστες και αυστηρές ποινές σε περίπτωση που δε φορούσαν το σακάκι με το σήμα του σχολείου. Σχετικά με αυτό εξήγησε πώς οι μαθήτριες στο σχολείο της έπρεπε να φορούν την ίδια στολή και σχολική τσάντα που κόστιζε περίπου 500 δολάρια και δεν μπορούσαν να φορούν μακιγιάζ, βερνίκι νυχιών, κοσμήματα ή βαφή μαλλιών.

Στο βίντεο λέει χαρακτηριστικά: «Κυριολεκτικά ερχόντουσαν με ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ και σου έβγαζαν το μακιγιάζ. Έπρεπε να κάθεσαι στη μέση της τάξης, μπροστά σε όλους και να τρίβεις το μακιγιάζ σου».

«Αν σε έπιαναν να φοράς κοσμήματα δύο φορές την εβδομάδα, τα έβαζαν σε έναν φάκελο και τα έβαζαν στο γραφείο. Από κει και πέρα δεν μπορούσες να τα πάρεις πίσω μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στο τέλος της εβδομάδας, κάποια κορίτσια επέστρεφαν από το γραφείο με πολλούς φακέλους με κοσμήματα που είχαν κατασχεθεί. Πόσο γαμ@#%@ είναι όλο αυτό! Τα μόνα κοσμήματα που μπορούσαμε να φοράμε ήταν σταυροί και ένα συγκεκριμένο δαχτυλίδι με το σήμα του σχολείου».

Το συγκεκριμένο βίντεο στο Tik Tok έγινε η αφορμή για να μιλήσουν και άλλες μαθήτριες. Η Yasmin σχολίασε πως τα συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία υπερηφανεύονται για την εμφάνιση των μαθητών τους. "Το πιο απαίσιο ήταν ότι είχαν ασφάλεια σε κάθε είσοδο του σχολείου και παρακολουθούσε τις στολές. Έβαζαν την ασφάλεια να περπατάει στο δρόμο και κυριολεκτικά να κατασκοπεύει τα κορίτσια για να δει αν φοράμε τη σωστή στολή ή αν φορούσαμε το σακάκι μας.

Μία άλλη TikToker είπε: «Οι καθηγητές μας έλεγξαν τα ντουλάπια μας για να δουν αν ήταν κλειδωμένα και αν δεν ήταν, πέταγαν τις τσάντες μας σε μια τεράστια σακούλα σκουπιδιών. Επίσης είχαμε αυτές τις βαρετές συγκεντρώσεις όπου συζητούσαν για την καλή ηθική, την δεοντολογία και τις αξίες με το τι κάναμε εκτός σχολείου, όπως να μην κάνουμε παρέα με αγόρια, να μην πηγαίνουμε στο εμπορικό κέντρο μετά το σχολείο, να μην πηγαίνουμε στο Hungry Jacks μετά το σχολείο με τη σχολική στολή...».

@clairechampion_ Replying to @tayler ♬ original sound - clairechampion