Έξαλλοι οι επισκέπτες με τη νέα τάση των ξενοδοχείων να μην έχουν…πόρτες στα μπάνια

Newsroom
Έξαλλοι οι επισκέπτες με τη νέα τάση των ξενοδοχείων να μην έχουν…πόρτες στα μπάνια
Αυτή η νέα τάση έχει σπείρει πανικό στους επισκέπτες και τους ταξιδιώτες.

Να και κάτι που δεν περιμέναμε… Προφανώς είναι νέα τάση, εκμοντερνισμός (;), δεν ξέρουμε πως αλλιώς να το θέσουμε με αρκετά ξενοδοχεία να μην έχουν πόρτες στα μπάνια των δωματίων. Ναι ακριβώς αυτό… Δεν υπάρχουν πόρτες, που σημαίνει δεν υπάρχει και καμία ιδιωτικότητα.

Αυτή η νέα τάση έχει σπείρει πανικό στους επισκέπτες και τους ταξιδιώτες, από τη στιγμή που το γνωστοποίησε μία χρήστης στο Mumsnet, προκαλώντας πάμπολλες αντιδράσεις.

«Είμαι σε ολιγοήμερες διακοπές με τον άντρα μου και φτάνουμε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μας», εξηγεί η χρήστης και συμπληρώνει: «Έμοιαζε με ένα αρκετά ωραίο δωμάτιο, οπότε ενθουσιάστηκα που το είδα. Αλλά μετά διαπίστωσα ότι είναι ένα από εκείνα τα δωμάτια τύπου "honeymoon villa" χωρίς πόρτα στο μπάνιο!

Το μπάνιο οδηγεί στην κρεβατοκάμαρα. Η τουαλέτα βρίσκεται σε μια γωνία, έτσι δεν είναι άμεσα ορατή αλλά ακόμα και έτσι είναι παράλογο να θέλω να έχω ιδιωτικότητα ακόμα κι αν μένω με τον σύντροφο μου;».

Στη συνέχεια ανέφερε τη στυγνή πραγματικότητα: «Υποτίθεται ότι είναι ρομαντικό. Πώς είναι ρομαντικοί οι ήχοι και οι μυρωδιές του μπάνιου; Το να μην έχω κλειδαριά είναι οκ, αλλά να μην υπάρχει καν πόρτα;».

2

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ανέφερε πως δεν ήταν παράλογο. Ένας έγραψε: «Δεν έχεις άδικο, αυτό ακούγεται πραγματικά φρικτό», ενώ άλλος πρόσθεσε: «Γιατί αυτή η διαρρύθμιση γίνεται δημοφιλής; Υποτίθεται ότι είναι… φανταχτερή; Όχι δεν είναι».

Κάποιος άλλος έγραψε πως το είχε πάθει και ο ίδιος στις διακοπές του, καθώς «το μπάνιο μας ήταν ανοιχτό στην κρεβατοκάμαρα», οπότε αναγκάστηκαν όπως είπε: «Να χρησιμοποιούμε τις τουαλέτες της ρεσεψιόν».

Τα αμφιλεγόμενα μπάνια είναι πλέον γεγονός, με πολλούς να σπεύδουν στο Tripadvisor για να παραπονεθούν για τα ξενοδοχεία αυτά που δεν έχουν πόρτες σττα μπάνια τους.

«Αυτή είναι η δεύτερη μέρα μας στο ξενοδοχείο και δυστυχώς έχουμε ακόμη μερικές νύχτες», έγραψε ένα άτομο για τη διαμονή του στη Γκραν Κανάρια: «Λέω δυστυχώς γιατί στο δωμάτιο που μας έδωσαν, η πόρτα του μπάνιου είναι απλά μια… γυάλινη οθόνη που δεν κλείνει. Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα κενό 5 εκατοστών μεταξύ αυτής και του τοίχου που σημαίνει ότι μπορείτε να ακούσετε τα πάντα από το μπάνιο».

Η Juliet Kinsman, αρχισυντάκτρια των ειδικών των ξενοδοχείων Mr & Mrs Smith, θυμήθηκε ότι έμενε σε ένα ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη που είχε έναν εξωτερικό γυάλινο τοίχο. «Μπορούσα να δω έναν τύπο να στέκεται σε ένα κτίριο και να με κοιτάζει κάνοντας ντους», είπε στον Guardian.

Οπότε… προσέξτε!