Πυροβολισμοί στην Πολυτεχνούπολη: Έβγαλε κατσαβίδι κατά τη σύλληψη, του έριξε αστυνομικός (vid)

Newsroom
Πυροβολισμοί στην Πολυτεχνούπολη: Έβγαλε κατσαβίδι κατά τη σύλληψη, του έριξε αστυνομικός (vid)
Η σύλληψη ενός ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών, πήρε άγρια τροπή όταν το δράστης προέβαλε αντίσταση.

Όσο περνάνε οι ώρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην Πολυτεχνούπολη στου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, εκεί είχε οργανωθεί επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη ενός ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης μια 35χρονης αστυνομικός ένιωσε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση με κατσαβίδι από τον 30χρονο δράστη, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει με το όπλο της.

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στον Ερυθρό Σταυρό και η αστυνομικός στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη Ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».