Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Ο λόγος που δεν πρέπει να βάλουμε μαλακτικό μαλλιών σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου

Newsroom
Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Ο λόγος που δεν πρέπει να βάλουμε μαλακτικό μαλλιών σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου
Κι όμως υπάρχει σημαντικός λόγος που το conditioner δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης.

Το conditioner είναι απαραίτητο μετά το λούσιμο, ώστε να γίνουν τα μαλλιά απαλά και λεία. Ωστόσο σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης καλό θα είναι να μην χρησιμοποιείται και υπάρχει λόγος γι' αυτό.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έχει δημοσιοποιήσει μερικές χρήσιμες συμβουλές για το τι να αποφύγουν οι πολίτες σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης, ώστε να μην εκτεθούν σε μεγάλο βαθμό στην ακτινοβολία.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και το να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν μαλακτικό μαλλιών και ο λόγος είναι σημαντικός.

Αρχικά, εάν κάποιος έχει εκτεθεί σε πυρηνική έκρηξη, θα πρέπει να αναζητήσει καταφύγιο – κατά προτίμηση από τούβλο- για να αποφύγει την ακτινοβολία. Πρέπει επίσης να αποφεύγει να αγγίζει τα μάτια, τη μύτη και το στόμα τους.

Οι πολίτες μόλις ασφαλιστούν και μπουν μέσα στο καταφύγιό τους, θα πρέπει να αφαιρέσουν και να κρύψουν τα μολυσμένα ρούχα και να κάνουν ένα ζεστό ντους. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν σαπούνι, αλλά να μην τρίψουν πολύ σκληρά το δέρμα τους, καθώς θα μπορούσε να τους προκαλέσει ξηροδερμία.

Το λούσιμο των μαλλιών με σαμπουάν είναι ένα κρίσιμο βήμα στη διαδικασία απολύμανσης, καθώς αυτό απομακρύνει τα υπολείμματα από μια πυρηνική έκρηξη, αλλά το conditioner πρέπει να αποφεύγεται.

Ο παράξενος λόγος που θα πρέπει να αποφευχθεί το conditioner είναι επειδή περιέχει συστατικά που αντί να απομακρύνουν το ραδιενεργό υλικό, θα το «κολλήσουν» στα μαλλιά.