Πήγε να κάψει τον αδερφό του με φιάλες υγραερίου στη Λέσβο και τελικά κάηκε ο ίδιος

Newsroom
Πήγε να κάψει τον αδερφό του με φιάλες υγραερίου στη Λέσβο και τελικά κάηκε ο ίδιος
Η πυροσβεστική βρήκε μέσα στο αυτοκίνητο έναν νεκρό άντρα, ο οποίος τελικά είναι ο δράστης των εμπρησμών.

Σαστισμένη είναι η κοινωνία της Λέσβου, από τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/9) όταν ένας άνδρας έβαλε αρχικά φωτιά στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του αδελφού του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr, ο 71χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του, που ήταν γεμάτο με φιάλες υγραερίου και εισέβαλε στο κατάστημα ρούχων που διατηρούσε ο αδελφός του στην στην κωμόπολη του Πολιχνίτου. Φαίνεται μάλιστα πως επειδή δεν άρπαξε αμέσως πυρκαγιά, έβαλε ο ίδιος φωτιά στο κατάστημα.

Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το κατάστημα και το αυτοκίνητο ενώ υπέστη ζημιές και το σπίτι όπου ξεκίνησε η φωτιά. Η πυροσβεστική βρήκε μέσα στο αυτοκίνητο έναν νεκρό άντρα, ο οποίος τελικά είναι ο δράστης των εμπρησμών.

2

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και του σπιτιού και αδερφός του δράστη Άγγελος Κρικλάνης μίλησε στο «stonisi» λέγοντας: «Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Ο αδελφός μου είχε γενικά μια προβληματική συμπεριφορά απέναντί μου και απέναντι γενικά στην κοινωνία. Θα έπρεπε από χρόνια να βρίσκεται φυλακή. Τον συντηρούσα σε όλη μας τη ζωή. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αρκετά ζητήματα σοβαρά. Έβαλε φωτιά στο σπίτι και στο μαγαζί μου με ρούχα και είδη δώρων. Ευτυχώς πρόλαβα και βγήκα έξω, είναι απίστευτα όλα αυτά».

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που μετέφερε η ιστοσελίδα «stonisi», ο 71χρονος δράστης, είχε ζήσει επί σειρά ετών στην Αμερική και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα εξέδιδε μια αγγλόφωνη εφημερίδα στην Αθήνα.

Εμφανιζόταν έντονα δυσαρεστημένος τόσο με τους γονείς του, όσο και με τον αδελφό του. Τους κατηγορούσε πως οικειοποιήθηκαν χρήματα που είχε κερδίσει στην Αμερική. Τα τελευταία χρόνια δημιουργούσε προβλήματα στην έκταση και στο σπίτι όπου ζούσε στον Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη και επέστρεψε στον Πολιχνίτο με άλλο όνομα.

2

Δήλωνε πως δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την οικογένειά του αλλά συνεχώς συγκρουόταν με τον αδελφό του αλλά και με άλλους συγχωριανούς του. Τα δύο αδέρφια φέρονται να είχαν καβγάδες και εντάσεις, με τους γείτονες να αναφέρουν ότι τις περισσότερες προκαλούνταν από τον θανόντα.

Ο δράστης και θανών φέρεται να έδωσε χρήματα στους δικούς του για να αγοράσουν το μεγάλο κατάστημα που άνοιξε το 1974 και κάηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου, αλλά ο πατέρας του φέρεται να άφησε αυτή την περιουσία στον αδερφό του.