Σαλάντι beach hotel: Το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών στην Ελλάδα έκλεισε όταν έκαναν ντου οι κάτοικοι με καΐκια (vid)

Newsroom
Σαλάντι beach hotel: Το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών στην Ελλάδα έκλεισε όταν έκαναν ντου οι κάτοικοι με καΐκια (vid)
To ξενοδοχείο Σαλάντι στην Αργολίδα δεν είχε την εξέλιξη που θα περίμεναν οι ιδιοκτήτες του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάτοικοι μίας περιοχής στην Ελλάδα έβγαζαν μόνοι τους τα μάτια τους... Παραδείγματα υπάρχουν πολλά και το Σαλάντι beach hotel αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά.

Βλέπετε, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην Αργολίδα, δίπλα από το χωριό των Διδύμων, άνοιξε τις... πόρτες του το 1980 και ήταν το πρώτο στην χώρα μας που απευθυνόταν αποκλειστικά για γυμνιστές. Κάτι που ήταν κάπως extreme για την εποχή εκείνη, αν και η συγκεκριμένη τάση είχε ήδη αποκτήσει πολλούς φίλους στην χώρα μας.

Σαλάντι

Οι ιδιοκτήτες του είχαν φροντίσει να φτιάξουν ένα ιδανικό περιβάλλον για τους επισκέπτες, καθώς ήταν χτισμένο σε μία απομονωμένη παραλία, ενώ ήταν και περιφραγμένο προκειμένου να «μπλοκάρει» τα αδιάκριτα βλέμματα.

Όλα αυτά μεγάλωσαν γρήγορα την φήμη του, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο, σύμφωνα με τον... αστικό μύθο, οι ηδονοβλεψίας να νοικιάζουν μέχρι και πούλμαν, προκειμένου να πάρουν... μάτι.

Κόσμος από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό άρχισε να κάνει τις διακοπές του εκεί, όμως οι αντιδράσεις από τα γύρω χωριά και την εκκλησία, δεν άργησαν να ξεκινήσουν, καθώς στα πρόσωπα των γυμνιστών έβλεπαν σατανιστές, σοδομαζοχιστές και γενικότερα πράγματα που ενάντια στον δρόμο του Θεού. Έτσι υπήρχαν μεγάλες κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετείχαν ακόμα και πολιτικοί, ενώ είχαν την υποστήριξη και του Τύπου.

Μάλιστα, μία μέρα, οι κάτοικοι των γύρω χωριών έφτασαν στην παραλία του ξενοδοχείου με καΐκια και πήραν στο κυνήγι τους παραθεριστές, με αποτέλεσμα να φύγουν άρον-άρον από το ξενοδοχείο το οποίο έκλεισε μέσα στο καλοκαίρι. Μάλιστα η εξέλιξη αυτή συμπαρέσυρε και τα άλλα δύο της περιοχής, ενώ η προσπάθεια να ανοίξει ξανά λίγο αργότερα απευθυνόμενο σε όλο το κοινό και όχι μόνο στους γυμνιστές, δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Ένα χρόνο μετά όμως, οι κάτοικοι του χωριού των Διδύμων εμφανίστηκαν μετανιωμένοι για τις ενέργειές τους αυτές, καθώς χάθηκαν 160 θέσεις εργασίας. «Βάλαμε τα δάκτυλα και βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας», έλεγαν χαρακτηριστικά.

@fredigtv

Εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Σαλαντι

♬ πρωτότυπος ήχος - fredigtv