Το «τερμάτισαν» influencers: Έβαλαν στο πλυντήριο πιάτων το καπάκι της λεκάνης τουαλέτας και εξαγρίωσαν το διαδίκτυο (vid)

Newsroom
Το «τερμάτισαν» influencers: Έβαλαν στο πλυντήριο πιάτων το καπάκι της λεκάνης τουαλέτας και εξαγρίωσαν το διαδίκτυο (vid)
Δυο Αμερικανίδες influencers ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Χαμός προκλήθηκε στα social media, με ένα βίντεο που ανέβασαν στο Instagram δύο influencers στις ΗΠΑ. Η Τζανέλ και η Κέιτ από τη Μινεσότα χαρακτηρίστηκαν «αηδιαστικές» από τους ακόλουθούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν μοιράστηκαν μια ασυνήθιστη μέθοδο για να καθαρίσουν το καπάκι της λεκάνης τουαλέτας.

Οι δύο γυναίκες αφαίρεσαν το καπάκι από την λεκάνη και το έβαλαν μέσα στο πλυντήριο πιάτων μαζί με ποτήρια και πιάτα. Το βίντεο έγινε γρήγορα viral με 4,5 εκατομμύρια προβολές μόνο στο Instagram. Δεν έχει γίνει σαφές, αν το έκαναν για πλάκα, όμως ο κόσμος δεν το είδε καθόλου σαν αστείο, με αποτέλεσμα τα αρνητικά σχόλια να πέφτουν βροχή.

«Τι γίνεται εδώ; Αυτός είναι ένας λόγος που δεν πρέπει να τρως σε όλα τα σπίτια», σχολίασε κάποιος, ενώ ένας άλλος έγραψε: «Πλάκα μου κάνετε;». Αρκετοί πάντως, αμφισβήτησαν ότι οι δύο γυναίκες προτείνουν στα σοβαρά αυτή τη μέθοδο. «Είναι αληθινό ή κάποιοι είναι τόσο απελπισμένοι για τις προβολές;».

Η ιδέα και μόνο ότι τα μικρόβια από το καπάκι της λεκάνης αγγίζουν τα πιάτα και τα ποτήρια είναι σοκαριστική, όμως στην πραγματικότητα τα βακτήρια δεν είναι τόσα πολλά. Το 2012, ο Δρ Τσακ Γκέρμπα, καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, είπε στο BBC News, ότι οι μελέτες του βρήκαν πως υπάρχουν μόνο 50 βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα στο μέσο κάθισμα τουαλέτας- σε σύγκριση με περίπου 10 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα που υπάρχουν σε ένα σφουγγάρι.