Πρώην γυναικείες φυλακές έγιναν το ξενοδοχείο Wilmina στο Βερολίνο (vid)

Newsroom
Πρώην γυναικείες φυλακές έγιναν το ξενοδοχείο Wilmina στο Βερολίνο (vid)
Γυναικείες φυλακές στο Βερολίνο μετατράπηκαν σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο.

Δύο ξεχασμένες για δεκαετίες αρχιτεκτονικές δομές του 19ου αιώνα, γυναικείες φυλακές και δικαστήριο στο Σαρλότενμπουργκ του Βερολίνου, μετέτρεψε στο «γαλήνιο» ξενοδοχείο Wilmina το γραφείο Grüntuch Ernst Architects.

Το πρώην δικαστήριο που βλέπει στην οδό Kantstraße φιλοξενεί τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και την προσωρινή αίθουσα τέχνης Amtsalon. Προέκταση στην οποία στεγάζεται το εστιατόριο του Wilmina συνδέει το πρώην δικαστήριο με τα σε διάταξη «Πι» κελιά των φυλακών· 44 δωμάτια σε πέντε ορόφους, συμπεριλαμβανομένου ενός ρετιρέ.

Το γερμανικό αρχιτεκτονικό γραφείο πρόσθεσε επίσης βεράντα στην οροφή δίπλα στο ρετιρέ καθώς και μια βιβλιοθήκη, ένα μπαρ, ένα σπα και ένα γυμναστήριο. Τα εσωτερικά σχεδιάστηκαν με σεβασμό στην αρχιτεκτονική των κτηρίων και αποκαλύπτουν ίχνη της πρώην χρήσης τους.

«Η διαδικασία περιλάμβανε την αντιστροφή της διαμόρφωσης χώρου και της σημασίας της ώστε ένας αντικοινωνικός χώρος να μπορεί να γίνει ένα δελεαστικό μέρος» είπαν από το γραφείο, το οποίο ίδρυσε το 1991 το ζεύγος Armand Grüntuch and Almut Grüntuch-Ernst.