Τσαφούλιας: «Δούλευα στα πλοία, θα μπορούσα να έχω σκοτωθεί αλλά κρατήθηκα τελευταία στιγμή» (vid)

Newsroom
Τσαφούλιας: «Δούλευα στα πλοία, θα μπορούσα να έχω σκοτωθεί αλλά κρατήθηκα τελευταία στιγμή» (vid)
Για μια εμπειρία κατά την περίοδο που δούλευε στα πλοία, στην οποία θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί, μίλησε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4» και μίλησε για την επαγγελματική του ζωή, την προσωπική του αλλά και τότε που δούλευε στα πλοία.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός σκηνοθέτης αναφερόμενος στην περίοδο που δούλεψε στα πλοία μαζί με τον πατέρα του, τόνιζε πως κατά τη διάρκεια ενός blackout κόντεψε να χάσει τη ζωή του.

«Ήμουν αρκετά νέος και δεν είχα συνείδηση. Έφτασα στο σημείο να πάω μια μέρα στο γραφείο του πατέρα μου, ενώ είχε έρθει η απάντηση από το πανεπιστήμιο στην Αγγλία που με δέχονταν λόγω βαθμολογίας στο δεύτερο έτος και του είπα ότι σκέφτομαι να μην πάω για να ακολουθήσω τη δουλειά στα πλοία και μου απάντησε "δεν ξέρεις τι σου γίνεται"», ανέφερε αρχικά.

«Είχαμε ζήσει μια φουρτούνα αρκετά μεγάλη όταν είχαμε πάει για δεξαμενισμό στη Βουλγαρία που είχα εγώ και ένα ατύχημα στην κουβέρτα. Όταν κάναμε την επισκευή λόγω ενός blackout που θα μπορούσα να έχω σκοτωθεί αλλά δεν σκοτώθηκα. Είχαν κόψει ένα κομμάτι του πλοίου για να επισκευάσουν κι έγινε ένα μπλακάουτ και δεν είχαν προλάβει να βάλουν σήμανση. Και στην προσπάθειά μας να μαζέψουμε τα εργαλεία, κρατήθηκα τελευταία στιγμή», συμπλήρωσε.

«Στην πρώτη μου ταινία φαντάζομαι με αντιμετώπισαν σαν ψώνιο»

«Στην πρώτη μου ταινία "Κοινός Παρονομαστής" υποθέτω ότι με αντιμετώπισαν σαν ψώνιο που έχει λεφτά και νομίζει ότι μπορεί να γίνει σκηνοθέτης. Δεν μου το πέρασαν βέβαια έτσι, αλλά έτσι νομίζω ότι με υποδέχτηκε ο χώρος. Ότι άλλος ένας που νομίζει ότι μπορεί κάτι να κάνει... Κοιτάξτε, όταν έρχεται κάποιος χωρίς σπουδές, στον χώρο σου και έχει την αυτοδυναμία του, είναι λογικό οι άλλοι να σε δουν κάπως. Πώς την έχει δει, τι ήρθε τώρα να μας πει... Έκανα δύο ταινίες δίνοντας τα διαπιστευτήριά μου, ήμουν εγώ ο παραγωγός, μπήκα μέσα και στα δύο. Πάρα πολλά λεφτά... εννοείται», ανέφερε.