Καταγγελία Ανδρουλάκη για «επιτελικό παρακράτος»: «Η ΕΥΠ ήθελε να παρακολουθεί την προσωπική μου ζωή»

Newsroom
Καταγγελία Ανδρουλάκη για «επιτελικό παρακράτος»: «Η ΕΥΠ ήθελε να παρακολουθεί την προσωπική μου ζωή»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, είναι να ενημερωθεί η ΑΔΑΕ και με τη σειρά της να πάει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να ενημερώσει επίσημα το Κοινοβούλιο.

Για απόπειρα παγίδευσης για εκβιασμό κατήγγειλε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση της παρακολούθησής τους, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 και τον Παύλο Τσίμα, εξήγησε τους λόγους που δε δέχεται να ενημερωθεί ανεπίσημα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αυταρχική αντίληψη να παρουσιάζει το θύμα ως θύτη, ενώ έκανε λόγο για ένα «επιτελικό παρακράτος».

Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, η ΕΥΠ δεν ήθελε μόνο να παρακολουθεί τις τηλέφωνικές του συνομιλίες, αλλά και την προσωπική του ζωή, καθώς αυτά τα κακόβουλα λογισμικά, πέρα από το ότι παίρνει όλα τα αρχεία, ακόμα και όταν είναι κλειστό το κινητό μπορεί να βιντεοσκοπεί και να ηχογραφεί.

«Μιλάμε για λογισμικά που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Αν κυριαρχήσουν κράτη που κάνουν χρήση τέτοιων λογισμικών, η φιλελεύθερη δημοκρατία και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων θα πάνε περίπατο», δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η ενοχή της κυβέρνησης αποδεικνύεται από τον βομβαρδισμό παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις της κυβέρνησης ότι αρνείται να ενημερωθεί, υπογράμμισε ότι «ουδέποτε καμία αρμόδια υπηρεσία έχει ζητήσει να με ενημερώσει επισήμως. Το μόνο που έγινε είναι να λάβω ένα μήνυμα στο κινητό μου από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη και λίγο πριν παραπεμφθεί ο αρχηγός της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, να επικοινωνήσω μαζί του. Τότε πήρα τους δικηγόρους μου και είπα ότι θα δεχτώ να ενημερωθώ μόνο επίσημα. Και χθες ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι δε γνωρίζει τίποτα. Πώς θα με ενημέρωνε, αφού όπως ισχυρίζεται δε γνωρίζει;».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι να ενημερωθεί η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και με τη σειρά της να πάει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να ενημερώσει επίσημα το Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα κάνει τα νόμιμα όσον αφορά στον τότε διοικητή της ΕΥΠ, κ. Κοντολέοντα.

Σχετικά με τους λόγους παρακολούθησής του, ανέφερε ότι «η αλήθεια είναι απλή. Μιλούν τα γεγονότα. Δήλωσα υποψηφιότητα στις 17 Ιουλίου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου βγήκαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που έδειχναν για το πού πάει το πράγμα. Μέσα Σεπτεμβρίου αρχίζει η παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ και μετά από 5 μέρες μου στέλνουν το Predator. Δηλαδή δεν ήμουν επί 8 χρόνια εθνικός κίνδυνος και ξαφνικά γίνομαι εθνικός κίνδυνος και με το που εκλέγομαι, παύω να είμαι εθνικός κίνδυνος;».

Απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι στήνει «κοινό μέτωπο» με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι είναι λάθος η προσέγγιση ότι αυτή, υπογραμμίζοντας ότι «οι πρακτικές Τσίπρα- Καμμένου είναι ίδιες με τις πρακτικές του Μητσοτάκη» κι επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι αξιοποιεί την υπόθεση για να ξεπλύνει τις ευθύνες της δικής του καταστροφικής διακυβέρνησης.