Έρχεται μπόνους για όσους καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα: Αναλυτικά ο τρόπος

Newsroom
Έρχεται μπόνους για όσους καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα: Αναλυτικά ο τρόπος
Τα σενάρια που εξετάζονται από την κυβέρνηση ενόψει του δύσκολου ενεργειακά χειμώνα.

Όλα τα κυβερνητικά στελέχη, όποτε καλούνται να αναφερθούν στην ενεργειακή κρίση που υπάρχει στην Ευρώπη, έχουν ως κοινό παρανομαστή στο σχόλιό τους πως έρχεται δύσκολος χειμώνας. Βλέπετε, οι τιμές του ρεύματος λόγω του φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα ακόμα και με τις επιδοτήσεις που δίνει κάθε μήνα η κυβέρνηση, πολλές οικογένειες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να τα βγάλουν πέρα.

Για αυτό και τα κυβερνητικά στελέχη, ήδη εξετάζουν διάφορα σενάρια σχετικά με τα μέτρα που θα πάρουν, προκειμένου η κατάσταση να μην γίνει ακόμα πιο δύσκολη για το μεγαλύτερο κομμάτι των πολιτών. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που μπαίνουμε σε προεκλογική χρονιά..

Μία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι το μπόνους εξοικονόμησης, να δίνει δηλαδή η κυβέρνηση κάποιου είδους επιβράβευση στους πολίτες που έχουν μειώσει την κατανάλωση του ρεύματός τους. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει λοιπόν, σε κάθε λογαριασμό θα γίνεται μία σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό και θα μπαίνει το αντίστοιχο δώρο, πιθανότατα ως έκπτωση.

Παράλληλα μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τρέξει και σχετική διαφημιστική καμπάνια, προκειμένου να προτείνει στους πολίτες κάποιες λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας... Όπως έγινε το καλοκαίρι για παράδειγμα που ζητούσαν από όλους να μην βάζουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τα κλιματιστικά, έτσι και τώρα, θα προτρέπουν τους πολίτες να έχουν τον θερμοστάση στο 18.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά σίγουρα οι σχετικές ανακοινώσεις δεν αναμένεται να αργήσουν και πάρα πολύ.