Στα 4 μέτρα από την ακτή πνίγηκε ο 15χρονος: Οι φίλοι του νόμιζαν πως έκανε πλάκα, στο νοσοκομείο ο πατέρας του (vid)

Newsroom
Στα 4 μέτρα από την ακτή πνίγηκε ο 15χρονος: Οι φίλοι του νόμιζαν πως έκανε πλάκα, στο νοσοκομείο ο πατέρας του (vid)
Οι λεπτομέρειες του τραγικού περιστατικού στην Χαλκιδική με τον πνιγμό του 15χρονου που είχε πάει για μπάνιο με τους φίλους του.

Σοκαρισμένη είναι από χθες η τοπική κοινωνία, στο Λιποχώρι Σκύδρας, με την είδηση της απώλειας του 15χρονου που πνίγηκε σε παραλία των Νέων Φλογητών Χαλκιδικής που είχε πάει για μπάνιο μαζί με τους φίλους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η παρέα του νεαρού, είχε φτάσει στο συγκεκριμένο beach bar της περιοχής και είχε παραγγείλει καφέδες και έναν χυμό, τα οποία μάλιστα δεν είχαν προλάβει να καταναλώσουν.

Σε κάποια φάση λοιπόν παρατήρησαν πως το θύμα ήταν μπρούμητα μέσα στην θάλασσα, σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή και θεώρησαν οτι τους έκανε πλάκα. Μιλάμε βλέπετε για περίπου 4 μέτρα από την αμμουδιά και κανενός δεν πήγε το μυαλό στο κακό. Όταν όμως τα δευτερόλεπτα περνούσαν και ο 15χρονος παρέμενε στην ίδια θέση, κατάλαβαν οτι κάτι δεν πήγαιναν καλά και πήγαν εκεί, διαπιστώνοντας πως δεν είχε τις αισθήσεις του.

«Τα παιδιά ήταν μέσα στην θάλασσα και κάποια στιγμή ξεκίνησαν να φωνάζουν για βοήθεια. Το παλικάρι ήταν μπρούμυτα και επέπλεε στο νερό. Το βγάλαμε στην αμμουδιά, αλλά το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του και έβγαζε αφρούς από το στόμα. Το παιδί είχε χάσεις τις αισθήσεις του, χωρίς να έχει συμβεί κάτι, όπως μας είπαν οι φίλοι του», είπε ένας από τους λουόμενους που βρισκόταν στο σημείο.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, ακόμα και με απινιδωτή που υπήρχε στο σημείο, το παιδί είχε αφήσει την τελευταία του πνοή πριν φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο πατέρας του, μόλις πληροφορήθηκε την τραγική είδηση, δεν άντεξε, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Φως στα αίτια του θανάτου, αναμένεται να δώσει ο ιατροδικαστική εξέταση.