Οι αγωνιώδεις προσπάθειες να σώσουν δελφίνι στην Κρήτη, που τελικά δεν τα κατάφερε (vid)

Newsroom
Οι αγωνιώδεις προσπάθειες να σώσουν δελφίνι στην Κρήτη, που τελικά δεν τα κατάφερε (vid)
Το θηλαστικό είχε βγει στα βράχια τραυματισμένο, στην παραλία του Κόκκινη Χάνι στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ένα τραυματισμένο δελφίνι βγήκε στην παραλία πίσω από τις κατασκηνώσεις του Κοκκίνη Χάνι, στο Ηράκλειο Κρήτης κινητοποιώντας τους λουόμενους που έκπληκτοι το είδαν να «παλεύει» στα βράχια.

Αμέσως, μικροί και μεγάλοι έσπευσαν κοντά του, προσπαθώντας να το απεγκλωβίσουν από τη βραχώδη ακτή και να το βοηθήσουν να βρει τον δρόμο του στην ανοιχτή θάλασσα. Πολύ γρήγορα, όμως, διαπίστωσαν ότι είχε τραυματιστεί.

Τότε, οι ευαισθητοποιημένοι λουόμενοι ενημέρωσαν το Ενυδρείο Κρήτης παίρνοντας οδηγίες για τις πρώτες βοήθειες που έπρεπε να του παράσχουν μέχρις ότου φτάσουν στο σημείο οι επιστήμονες. Πράγματι, όλοι όσοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν σκέπασαν με μια βρεγμένη πετσέτα το δελφίνι φροντίζοντας να του ρίχνουν νερό, όπως ακριβώς τους είχε υποδειχθεί, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Όπως διαπίστωσαν οι δύο επιστήμονες του Ενυδρείου που έφτασαν στο σημείο το δελφίνι είχε τραυματιστεί στα πτερύγια χτυπώντας στα βράχια, ενώ λίγο αργότερα, ιδιώτες με σκάφος που προσφέρθηκαν εθελοντικά να παράσχουν συνδρομή παρέλαβαν το θηλαστικό και το μετέφεραν στα ανοιχτά σε απόσταση 2 ναυτικών μιλίων βόρεια της ακτής όπου και εντοπίστηκε.

Δυστυχώς, όμως, οι δυνάμεις του το είχαν εγκαταλείψει και το δελφίνι ξεψύχησε στα χέρια των ανθρώπων που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να το βοηθήσουν.