Η στιγμή που κατεδαφίζονται δύο ουρανοξύστες 103 μέτρων στην Ινδία (vid)

Newsroom
Η στιγμή που κατεδαφίζονται δύο ουρανοξύστες 103 μέτρων στην Ινδία (vid)
Τη στιγμή που κατεδαφίστηκαν δύο ουρανοξύστες ύψους 103 μέτρων στο Νέο Δελχί της Ινδίας καταγράφηκε σε ένα εντυπωσιακό βίντεο.

Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν σήμερα για περίπου 10 ώρες από τα διαμερίσματά τους, τα οποία βρίσκονται κοντά σε δύο ουρανοξύστες στα προάστια του Νέου Δελχί που θα κατεδαφιστούν με ελεγχόμενη έκρηξη, καθώς η κατασκευή τους κρίθηκε παράνομη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και σωστικά συνεργεία αναπτύχθηκαν για την αναμενόμενης διάρκειας 9 ως 15 δευτερολέπτων επιχείρηση κατεδάφισης των δύο μεγάλων κτιρίων ύψους 103 μέτρων, στα οποία βρίσκονται 850 ακατοίκητα διαμερίσματα.

Οι αρχές έχουν επίσης εξέτρεψαν την κυκλοφορία των οχημάτων γύρω από τους ουρανοξύστες Apex και Ceyane, οι οποίοι βρίσκονται σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο που ενώνει το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Ινδίας, το Ουτάρ Πραντές, με την πρωτεύουσα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε πέρυσι εντολή να γκρεμιστούν οι δύο ουρανοξύστες που βρίσκονται στην περιοχή Νόιντα έπειτα από μακρά δικαστική μάχη, αποφαινόμενο ότι παραβιάζουν πολλούς κανόνες δόμησης και πυρασφάλειας.

Περισσότερα από 3.700 κιλά εκρηκτικών αναμενόταν να χρησιμοποιηθούν σήμερα γύρω στις 14:30 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδος) για να γκρεμιστούν τα δύο συγκροτήματα κατοικιών, δήλωσαν αξιωματούχοι σε τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα. Τα δύο κτίρια αναμένεται να καταρρεύσουν μετά την πυροδότηση των εκρηκτικών υλών, που έχουν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία για να διασφαλιστεί η πρόκληση της ελάχιστης δυνατής ζημιάς στην κατοικημένη περιοχή στην οποία βρίσκονται.

Ο Σουντίπ Ρόι, ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος τεσσάρων δωματίων σε κοντινό κτίριο, δήλωσε ότι έκλεισε δωμάτια σε ξενοδοχείο την περασμένη εβδομάδα για να περάσει την σημερινή νύχτα με την οικογένεια και φίλους του.

«Είναι καλύτερα να μείνουμε μακριά από το σημείο της έκρηξης για ένα 24ωρο επειδή μπορεί ο αέρας να γίνει τοξικός και δεν γνωρίζουμε τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στην υγεία μας», σημείωσε ο πατέρας δύο αγοριών, το ένα από τα οποία υποφέρει από άσθμα.