Ροδίτης φοιτητής ενεπλάκη εν αγνοία του σε διακίνηση ναρκωτικών: Δύο συλλήψεις

Newsroom
Ροδίτης φοιτητής ενεπλάκη εν αγνοία του σε διακίνηση ναρκωτικών: Δύο συλλήψεις
Ο 30χρονος ομολόγησε ότι ήταν ο τελικός παραλήπτης των ναρκωτικών και ότι έστειλε τον ημεδαπό για να τον παραλάβει χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο του σάκου.

Τη Δευτέρα θα απολογηθούν ενώπιον της Ανακρίτριας Υπηρεσίας ένας 20χρονος Ροδίτης, φοιτητής και ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Αφάντου, που συνελήφθησαν σήμερα (28/8) το μεσημέρι από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου για διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει η dimokratiki.gr, μετά από έλεγχο δεμάτων και κιβωτίων σε εταιρεία ταχυμεταφορών ο αστυνομικός σκύλος ανιχνευτής ναρκωτικών «Swartz» εντόπισε ουσίες σε ένα σακ βουαγιάζ.

Το δέμα τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση και περίπου στις 11.20 εμφανίστηκε ο πρώτος και παρέλαβε τον σάκο. Ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 39,6 γραμμαρίων, μια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 9,2 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο ημεδαπός συνεργαζόμενος με τους αστυνομικούς ανέφερε ότι παρέλαβε τον σάκο για λογαριασμό του 30χρονου, που ήταν και ο τελικός παραλήπτης. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι θα του παρέδιδε τον σάκο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης της Λίνδου.

Στήθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης και όταν εμφανίστηκε ο 30χρονος να παραλάβει τον σάκο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Πιο συγκεκριμένα ο 30χρονος, καθώς πλησίασε ο ημεδαπός τη Λίνδο, του τηλεφώνησε να τον ρωτήσει αν παρέλαβε τον σάκο. Ο ημεδαπός απάντησε θετικά και τότε του είπε να τον αφήσει στο αμάξι του για να τον πάρει όταν σχολάσει από την εργασία του.

Ο 30χρονος ομολόγησε πως ο φοιτητής δεν γνώριζε

Ο 30χρονος ομολόγησε ότι ήταν ο τελικός παραλήπτης των ναρκωτικών και ότι έστειλε τον ημεδαπό για να τον παραλάβει χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο του σάκου.

Ο ημεδαπός, φοιτητής στην Βουλγαρία, γνώρισε τον 30χρονο στη Λίνδο και εκείνος του ζήτησε να παραλάβει από την μεταφορική εταιρεία έναν σάκο που περιείχε ρούχα.

Ο φοιτητής όπως υποστήριξε, δέχτηκε γιατί ο κατηγορούμενος μένει στ' Αφάντου και εκείνος στην Ρόδο και δεν του ήταν δύσκολο να τον εξυπηρετήσει.

Τόνισε εξάλλου ότι δεν είναι χρήστης ναρκωτικών και δεν έχει καμία σχέση με ουσίες. Ο 30χρονος από την άλλη ισχυρίστηκε ότι είχε κρύψει τα ναρκωτικά που είχε αγοράσει από έναν άγνωστο στην Ομόνοια της Αθήνας στον σάκο με τα ρούχα και είπε στην αδελφή του να του στείλει το σακ βουαγιάζ στην Ρόδο.

Ζήτησε από τον προϊστάμενο της εργασίας του να του δώσει άδεια για μια ώρα για να παραλάβει τον σάκο αλλά επειδή δεν υπήρχε άτομο να τον αντικαταστήσει παρακάλεσε τον ημεδαπό να τον εξυπηρετήσει.