Ο Ευαγγελάτος απάντησε στο τρολάρισμα για τα γραφικά: «Χαίρομαι που παράγουν γέλιο και σάτιρα»

Newsroom
Ο Ευαγγελάτος απάντησε στο τρολάρισμα για τα γραφικά: «Χαίρομαι που παράγουν γέλιο και σάτιρα»
Ο Νίκος Ευαγγελάτος απάντησε στα σχόλια των social media για τα υπερβολικά πολλές γραφικά του Live News.

Την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν και ειδικά από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο Νίκος Ευαγγελάτος έγινε αντικείμενο σχολιασμού στα social media λόγω των γραφικών που χρησιμοποιούσε στην εκπομπή του.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τα έβλεπαν υπερβολικά, ωστόσο ο γνωστός δημοσιογράφος δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα όσα γράφτηκαν. Αυτό ουσιαστικά φάνηκε από τα όσα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» και την Ελένη Κωνσταντάτου.

Το «Lίνe News» περιγράφει στον τηλεθεατή την είδηση με πολλούς τρόπους. Ενας από αυτούς είναι και η χρήση των γραφικών, τα οποία την προηγούμενη σεζόν έγιναν νίrαΙ στα socίal medίa. Αλήθεια, έχετε δει κάποιες από τις αναρτήσεις και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν;

«Εχω δει αρκετά από αυτά και πραγματικά τα έχω χαρεί γιατί αυτό δείχνει πως η εκπομπή ενδιαφέρει τον κόσμο ακόμα και με τρόπο που θα παραγάγει γέλιο και σάτιρα. Για εμένα η τεχνολογία είναι πολύ ουσιαστικό μέσο για να δείξεις πράγματα».

Τι σας ώθησε στο να εντάξετε την τεχνολογία στην εκπομπή;

«Πρcσπαθούσα πολλά χρόνια να το κάνω, και σε άλλα κανάλια που είχα δουλέψει είχαμε κάνει πολλές τέτοιες προσπάθειες. Το Μega είχε από την αρχή επενδύσει στην τεχνολογία. Αρα στο Mega βρήκα πρώτα απ’ όλα το έδαφος για να το κάνω. Υπάρχει μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων που δουλεύει πάνω στο κcιμμάτι των γραφικών, πουι δεν είναι καθόλου εύκολο και Θέλει και πολύ χρόνο για να γίνουν όλα αυτά. Εμείς προσπαθούμε να το κάνουμε περίπου σε μηδέν χρόνο, πράγμα πολύ δύσκολο. Μέσα από τα γραφικά Θέλουμε να δώσουμε όσο πιο πολλές λεπτομέρειες γίνεται που θα κάνουν τον τηλεθεατή να καταλάβει, για παράδειγμα, μια αερομαχία στο Αιγαίο, τα απαγορευμένα όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία, ένα δυστύχημα σε ένα βουνό, τον καιρό που αλλάζει. Τα γραφικά δίνουν μια πιο άμεση εικόνα εκεί όπου δεν υπάρχει το οπτικό ντοκουμέντα. Αλλωστε η τηλεόραση είναι εικόνα και εμείς τη δίνουμε στην τηλεθεατή μέσω αυτής της αναπαράστασης».

Ολο αυτό δυναμώνει όμως με τη δική σας παρουσία μέσα στα γραφικά…

«Εγώ Θέλω να περιγράψω την είδηση. Αν έχω επιλέξει ένα γραφικό ως μέρος Της αφήγησης πρέπει και αυτό, με κάποιαν τρόπο, να το παρουσιάσω και να το εντάξω μέσα σε όλη αυτή τη δομή. Το να υπάρχει ένα γραφικό που παίζει μόνο του και ο παρουσιαστής να κάνει ότι δεν το βλέπει ή να λέει «εδώ βλέπετε τη γραφική απεικόνιση» είναι κάτι που δεν με εκφράζει. Η ιδέα είναι από τη στιγμή πουι το φτιάχνεις να μπορέσεις να το επικοινωνήσεις. Αν δεν μπορείς, τότε μην το κάνεις!».