Θρίλερ στο Κουφονήσι: Δύο οι σοροί σε προχωρημένη σήψη

Newsroom
Θρίλερ στο Κουφονήσι: Δύο οι σοροί σε προχωρημένη σήψη
Σορός σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε στο Κάτω Κουφονήσι. Υπάρχει και δεύτερη η οποία δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ανήκει σε άνθρωπο.

Πτώμα σε προχωρημένη σήψη απροσδιόριστης ηλικίας και φύλου εντοπίστηκε στη θάλασσα σε κοντινή απόσταση από την παραλία Φυκιό, στο Κάτω Κουφονήσι.

Ο εντοπισμός του έγινε από τον πλοίαρχο μίας θαλαμηγού που ειδοποίησε το λιμεναρχείο Νάξου. Αναμένεται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγα μέτρα πιο μακριά οι λιμενικοί εντόπισαν βρέθηκαν υπολείμματα και μίας δεύτερης σορού. Και οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Νάξου.

Ο ιατροδικαστής είπε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα ενώ για την δεύτερη δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα. Οι δύο σοροί θα σταλούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά για περαιτέρω έρευνα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Νάξου για την ύπαρξη δύο σορών σε προχωρημένη σήψη, να επιπλέουν στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας ¨Φυκιό¨ Κάτω Κουφονησίου. Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή τοπικών λαντζών μετέφεραν τις σορούς στην ακτή και στη συνέχεια παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου. Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα άνθρωπό ενώ η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος, παραμένει αδιευκρίνιστου είδους. Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο Πειραιά».