Καταγγελία για ξυλοδαρμό ανηλίκων σε δομή της «Κιβωτού του κόσμου»: Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση

Newsroom
Καταγγελία για ξυλοδαρμό ανηλίκων σε δομή της «Κιβωτού του κόσμου»: Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση
Προκαταρκτική διέταξε η Εισαγγελία για την καταγγελία περί ξυλοδαρμού παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Εισαγγελική παρέμβαση έγινε χθες (26/8), με αφορμή την καταγγελία πρώην εργαζόμενου στην «Κιβωτό του Κόσμου» ότι στη δομή Διμηνίου στέλεχος της δομής από την Αθήνα, χτύπησε τρία φιλοξενούμενα παιδιά.

Ο εισαγγελέας υπηρεσίας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν ευσταθεί η καταγγελία και τελέστηκε το αδίκημα της σωματικής βλάβης κατά αδύναμων προσώπων σε βαθμό πλημμελήματος, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Η έρευνα ανατέθηκε σύμφωνα πληροφορίες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και αναμένεται να κληθούν για κατάθεση στο πλαίσιο της προανάκρισης, ο καταγγέλλων, υπάλληλοι της «Κιβωτού του Κόσμου» και οι ανήλικοι που φέρονται, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε ο καταγγέλλων, να έπεσαν θύματα βίας.

Η υπόθεση γνωστοποιήθηκε με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης o άνδρας που έκανε την καταγγελία ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι: «Την Παρασκευή 19 Αυγούστου παρουσιάστηκα στην Ασφάλεια Βόλου και κατήγγειλα περιστατικό ξυλοδαρμού τριών παιδιών από στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου ο οποίος είχε έρθει από την Αθήνα. Το περιστατικό έλαβε χώρο στις 3 Αυγούστου σε υπόγειο χώρο του παραρτήματος της Κιβωτού στην περιοχή Διμηνίου στον Βόλο, όπως αυτό αναφέρθηκε από τα ίδια τα παιδιά. Το γεγονός δημιούργησε τεράστια αναστάτωση μεταξύ των παιδαγωγών και των παιδιών, με αποτέλεσμα να συσταθεί επιστολή διαμαρτυρίας προς την κεντρική διοίκηση της δομής στην Αθήνα».

Η απάντηση από την «Κιβωτό του Κόσμου»

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, οι υπεύθυνοι της «Κιβωτού του Κόσμου» απάντησαν μεταξύ άλλων, ότι «Την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στο γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Δομής του Βόλου, τρεις ανήλικοι (έφηβοι), συνοδευόμενοι από τον παιδαγωγό τους, έκαναν προφορική αναφορά σε μεμονωμένο περιστατικό άσκησης σωματικής βίας που φαίνεται να έλαβε χώρα μία εβδομάδα πριν (στις 3 Αυγούστου) από συγκεκριμένο στέλεχος του φορέα (ο οποίος δεν ανήκει στο δυναμικό της Δομής του Βόλου).

Δύο μέρες αργότερα, στις 12 Αυγούστου, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των υπαλλήλων της Δομής του Βόλου, συντάχθηκε επιστολή προς την διοίκηση της Κιβωτού, διά της οποίας ζητήθηκε να διερευνηθούν όσα ισχυρίστηκαν οι ανήλικοι. Σημειώνεται πως κανένας από τους υπογράφοντες υπαλλήλους δεν ήταν παρών στο συμβάν (ούτε και ο καταγγέλλων κ. Χλίτσιος), οπότε ουδείς δύναται να γνωρίζει την αλήθεια ή την ακρίβεια των ισχυρισμών των ανηλίκων. Η εν λόγω επιστολή εστάλη στα κεντρικά της Κιβωτού στην Αθήνα, την Πέμπτη 18 Αυγούστου το απόγευμα.».