Οι κριτικές στο tripadvisor έριξαν το Ελαφονήσι από την 25άδα των καλύτερων παραλιών

Newsroom
Οι κριτικές στο tripadvisor έριξαν το Ελαφονήσι από την 25άδα των καλύτερων παραλιών
Μετά από χρόνια το Ελαφονήσι, απουσιάζει από τις 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου, σύμφωνα με όσους χρησιμοποιούν το Tripadvisor.

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να επισκεφτεί όποιος πάει στην Κρήτη, είναι το Ελαφονήσι. Μόνο που όπως φαίνεται πολλοί δεν βλέπουν τις προσδοκίες τους να δικαιώνονται λόγω της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης των ομπρελοκαθισμάτων και την πολυκοσμία στην περιοχή, όπως επισημαίνει το zarpanews.gr.

Μάλιστα, η απογοήτευση έχει ως αποτέλεσμα οι κριτικές σε δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως είναι για παράδειγμα το Tripadvisor να μην είναι και τόσο θετικές, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν το γεγονός οτι έχει χαλάσει η φυσική ομορφιά του χώρου.

Διαβάστε για παράδειγμα αυτή: «Ντροπή, ντροπή, και μόνο ντροπή. Κρίμα για ένα τέτοιο στολίδι να έχει κακοποιηθεί τόσο βάναυσα από τον βιασμό των επιχειρηματιών/ιδιωτών και την ανοχή των ανευθυνουπεύθυνων. Από που να ξεκινήσει κάποιος και που να τελειώσει – αμέτρητες ξαπλώστρες που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της παραλίας, ακόμα και μέσα στο νερό (γιατί πρέπει προφανώς να καπνίζουμε ξαπλωμένοι και τα πόδια μας να βρέχονται από το μοναδικό αυτό σε όλη την Κρήτη νερό…), πλανόδιοι παρκαδόροι που χρεώνουν την εύρεση στάθμευσης, αγροτικά αυτοκίνητα όχι μόνο μέσα στην παραλία αλλά μέσα (ναι, μέσα) και στο νερό για να ξεφορτώσουν κι’άλλες ξαπλώστρες, πανάκριβες τιμές, άθλια εξυπηρέτηση και συμπεριφορά καφενείου από τους επιχειρηματίες, όλο το πακέτο μιας σκληρά κερδισμένης παρακμής δηλαδή. Αυτό το μέρος σε άλλη χώρα θα ήτανε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς με εκθέματα, σημάνσεις, και μηδενική ανοχή στην αυθεραισία, στο ελλαδιστάν είναι άλλη μια ευκαιρία για διαγωνισμό μάσας και αρπαχτής με οποιονδήποτε τρόπο στις πλάτες των επισκεπτών, με την ανοχή των τοπικών αρχών – και ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα βέβαια. Αν έχετε στοιχειώδη αυτοσεβασμό και επίπεδο σαν άνθρωπος αποφύγετε την επίσκεψη, αν πάλι όχι σας αξίζει η παραλία».

Κριτικές σαν και αυτή λοιπόν είχαν ως αποτέλεσμα το Ελαφονήσι, να απουσιάζει από την λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου μετά από αρκετά χρόνια. Μάλιστα, ο Μπάλος που ήταν στις κορυφαίες έχει πέσει στην 24η θέση.