Μητσοτάκης για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: «Απόρρητος ο λόγος, αν θέλει να πάει στα δικαστήρια» (vid)

Newsroom
Μητσοτάκης για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: «Απόρρητος ο λόγος, αν θέλει να πάει στα δικαστήρια» (vid)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το Predator, για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, υπεραμυνόμενος των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ.

Την απόλυτη στήριξή του στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων, εξέφρασε ο Κυριακός Μητσοτάκης σήμερα στην Βουλή.

«Ανταποκριθήκαμε ταχύτατα στο αίτημα να ανοίξει η βουλή νωρίτερα με την ελπίδα να υπάρξουν λύσεις στη λειτουργία των κρατικών δομών. Ελπίζω η συζήτηση να γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης και να αναζητήσουμε συγκλίσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων που γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

«Συλλογικά λάθη όλων των κυβερνήσεων πρέπει να βρουν την ώριμη συλλογική τους υπέρβαση τους» συνέχισε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει πως «όταν πληροφορήθηκα την νόμιμη επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν δίστασα να παραδεχτώ πως ήταν λάθος. Ακολούθησαν οι αλλαγές προσώπων στην ΕΥΠ και την ΓΓ του πρωθυπουργού. Και στη συνέχεια η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την βελτίωση της λειτουργίας της ΕΥΠ, ενώ ανταποκρίθηκα στο αίτημα να έρθει η υπόθεση στην Ολομέλεια, στην επιτροπή διαφάνειας και για σύσταση εξεταστικής επιτροπής».

«Καμία πρωτοβουλία μας δεν πρέπει να υπονομεύσει το σημαντικό εθνικό έργο, που επιτελεί η ΕΥΠ» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως θα πρέπει «να βελτιώσει και όχι να βαλτώσει τη δράση της. Γιατί είναι αυτή που συνέβαλε ώστε να μας βρει έτοιμους η μαζική εισβολή μεταναστών στον Έβρο το 2020».

«Τίποτε δεν πρέπει να θέσει σε αμφισβήτηση έναν πολύτιμο βραχίονα του κράτους. Ένα ολίσθημα δεν πρέπει να παραλύσει μία σημαντική κρατική δομή» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Πρέπει να γνωρίζουμε πως οι μυστικές υπηρεσίες δρουν σε μία λεπτή γραμμή. Σήμερα υπάρχουν 500 παράνομα λογισμικά που κυκλοφορούν στην αγορά, πολλά από αυτά έχουν πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα όπως πληροφορήθηκα».

«Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ελευθερία και την ασφάλεια. Σε πολλές χώρες της ΕΕ υπάρχουν ενδείξεις και αποδείξεις ότι λειτουργούν λογισμικά παρακολούθησης» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το είπε και η κ. Μετσόλα» συμπλήρωσε και συνέχισε «Το ίδιο και στη σοσιαλιστική Ισπανία, ανακαλύφθηκε πως είχε παγιδευτεί με άλλη μέθοδο το κινητό του κ. Σάντσες. Και εγώ πληροφορούμαι από έγκυρους δημοσιογράφους, τους οποίους συχνά επικαλείστε, ότι ήμουν θύμα συνακροάσεων όπως η σύζυγος και η κόρη μου, όταν ήμουν υποψήφιος πρωθυπουργός. Καταθέτω στα πρακτικά την σχετική ανάρτηση του κ. Τέλλογλου τον οποίο συχνά επικαλείστε και θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα με άκουγαν τότε, με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη, ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται να γνωστοποιηθεί δημοσίως ο λόγος της παρακολούθησης, λέγοντας πως ο πρόεδρος ΚΙΝΑΛ μπορεί να ενημερωθεί ο ίδιος. Τον κάλεσε μάλιστα, αν επιμένει πως ήταν παράνομη η παρακολούθησή του να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, ενώ λίγο αργότερα του επιτέθηκε εκ νέου για το γεγονός οτι δεν έχει δεχθεί να τον συναντήσει: «Τους φίλους και τους συνεργάτες του μπορεί να τους διαλέγει, αλλά τον Πρωθυπουργό τον διαλέγει ο λαός».

Τέλος ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα φυγομαχήσει και πως «μαζί θα βγάλουμε τον δύσκολο χειμώνα», κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα που τις ζητάει συνεχώς.