Προειδοποίηση Αρναούτογλου: «Σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού, έκκληση στους Δήμους της χώρας...»

Newsroom
Προειδοποίηση Αρναούτογλου: «Σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού, έκκληση στους Δήμους της χώρας...»
Για έντονα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο στη χώρα προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία στη χώρα μας και μάλιστα σε αρκετές περιοχές δημιουργήθηκαν προβλήματα, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί για σοβαρή επιδείνωση του καιρού τις επόμενες δυο ημέρες.

Μάλιστα απευθύνει έκκληση στους Δήμους της χώρας «για έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν».

Η ανάρτησή του

«Σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο!
Έκκληση στους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!

Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων (ανεμοστρόβιλων - υδροστρόβιλων!

Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνυση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!
Ραντεβού για λεπτομέρειες στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, που θα μεταδίδεται προς το παρόν καθημερινά στις 16:30!
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου
».