Ταξίδεψε 6.500 χλμ και ξόδεψε 2.300 λίρες για να εντοπίσει αυτόν που του έκλεψε τα AirPods του (vid)

Newsroom
Ταξίδεψε 6.500 χλμ και ξόδεψε 2.300 λίρες για να εντοπίσει αυτόν που του έκλεψε τα AirPods του (vid)
Ο αγώνας του Άγγλου στο τέλος δικαιώθηκε παρότι του κόστισε αρκετά.

Ένας 31χρονος στην Αγγλία αποκάλυψε ότι έκανε ταξίδι 6.500 χλμ προκειμένου να εντοπίσει τον κλέφτη που του πήρε τα ακουστικά AirPod πέντε μήνες αφότου τα είχε χάσει. Ο Λιούις Έλις από το Μάντσεστερ συνειδητοποίησε ότι δεν είχε τα ακουστικά του όταν κατέβηκε από το αεροπλάνο έπειτα από μια πτήση από την Μπανγκόκ.

Έτσι αποφάσισε να επιστρέψει πάλι στο αεροπλάνο για να τα πάρει. Όμως το προσωπικό του είπε ότι δεν μπορούσαν να τον αφήσουν να μπει στο αεροπλάνο και εκείνος θεώρησε ότι θα τα επέστρεφαν στο αεροδρόμιο από το οποίο θα τα παραλάμβανε.

Τέσσερις ώρες μετά, δεν είχε καμία ενημέρωση για τα ακουστικά του. Τότε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή «εύρεσης» από το τηλέφωνό του και διαπίστωσε ότι τα ακουστικά του πετούσαν σε όλο τον κόσμο.

Κι ενώ οι περισσότεροι θα τα... έκλαιγαν και θα πήγαιναν απλώς να αγοράσουν νέα AirPods, ο Λιούις αποφάσισε να κάνει τα πάντα για να βρει και να πάρει πίσω τα ακουστικά του. «Δεν ξέρω ποιος τα πήρε, αλλά τα AirPods μου πήγαν διακοπές. Παρακολουθούσα να ταξιδεύουν από το Κατάρ στο Κατμαντού, πριν καταλήξουν σε ένα μικρό χωριό στα βουνά των Ιμαλαϊων με θέα το Νεπάλ», είπε.

Και συνέχισε: «Έπειτα έκαναν μια σύντομη εκδρομή στην Ταϊλάνδη πριν φτάσουν στην Ντόχα. Τότε δεν άντεξα άλλο και αποφάσισα να τα εντοπίσω». Ξεκινώντας ως αστείο με τους φίλους του για το αν είναι ικανός να πάει να τα βρει, ο 31χρονος έκανε ταξίδι 6.500 χλμ, ξοδεύοντας 2.300 λίρες για να πάρει πίσω τα ακουστικά του.

Πέταξε λοιπόν για την Ντόχα, ελέγχοντας συχνά την εφαρμογή στο κινητό του για να εντοπίζει την θέση τους. Μαζί του ήταν και οι δύο κολλητοί του φίλοι, οι οποίοι ήθελαν να ζήσουν την περιπέτεια. Ακολουθώντας την καθοδήγηση της εφαρμογής «εύρεσης», η τριάδα έψαχνε από πολυκατοικία σε πολυκατοικία και από διαμέρισμα σε διαμέρισμα. Τελικά κατάφερε να τα εντοπίσει όταν συνδέθηκαν μέσω Bluetooth.

Ο άνθρωπος που τα είχε, τους τα παρέδωσε χωρίς κανένα πρόβλημα και ο Λιούις είδε την προσπάθειά του να δικαιώνεται.