Σάλος με τις δηλώσεις Αθανασίου για τις υποκλοπές: «Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών» (vid)

Newsroom
Σάλος με τις δηλώσεις Αθανασίου για τις υποκλοπές: «Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών» (vid)
Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο Χαράλαμπος Αθανασίου μετά το σάλο που ξεσήκωσαν τα όσα είπε περί νόμιμης παρακολούθησης των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών.

Για παρερμηνεία της δήλωσής του που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων κάνει λόγο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αθανασίου τάχθηκε υπέρ των παρακολουθήσεων μελών του κοινοβουλίου για λόγους εθνικής ασφάλειας φέρνοντας ως υποθέτικό -όπως είπε- παράδειγμα βουλευτή με διαφορετικό θρησκευτικό προσανατολισμό από τους ορθόδοξους. «Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια».

Την ίδια ώρα, την αποπομπή Αθανασίου επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του για τις παρακολουθήσεις μιλά για βαρύτατη προσβολή του Συντάγματος με υπεύθυνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Έχει βέβαια μια τελευταία πολιτική ευκαιρία να φύγει με κάποια αξιοπρέπεια. Επιλέγοντας το δρόμο της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης, της παραίτησης και της προσφυγής στη κρίση του ελληνικού λαού. Αν δε το πράξει, μπορεί να φαντασιώνεται ότι βρίσκεται ακόμη σε πτήση, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση».

Με την κατάθεση του Τέλογλου ξεκίνησαν οι έρευνες του εισαγγελέα

Επί 3,5 ώρες κατέθετε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, στο πλαίσιο της έρευνας για την διαρροή απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις.

Ο δημοσιογράφος κλήθηκε λόγω όσων ανέφερε στο Twitter σχετικά με παρακολούθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2018 όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Υπήρχαν ενδείξεις ότι τα τηλέφωνα του δεν ήταν ασφαλή όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013, έχουμε βρει προσπάθειες των ελληνικών υπηρεσιών και το 2015».

Την Τρίτη 16 Αυγούστου καταθέτει ο δημοσιογράφος, Θανάσης Κουκάκης ο οποίος έχει καταγγείλει την παρακολούθηση του με το κακόβουλο λογισμικό Predator.