Φωτιά στη Θάσο: Μήνυμα 112 για προληπτική εκκένωση, δεν απειλούνται σπίτια (vid)

Newsroom
Φωτιά στη Θάσο: Μήνυμα 112 για προληπτική εκκένωση, δεν απειλούνται σπίτια (vid)
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη (10/8) στη Σκάλα Ποταμιάς Θάσου, και πιο συγκεκριμένα σε δασική έκταση κοντά στις κατασκηνώσεις.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στη Θάσο στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς, από το βράδυ της Τετάρτης, κοντά στις κατασκηνώσεις που υπάρχουν στην περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται σπίτια και οι κατασκηνώσεις, δεν λειτουργούν.

Δόθηκε εντολή εκκένωσης στα Κοίνυρα, με τους πολίτες να λαμβάνουν στα κινητά τους μήνυμα από το 112 προκειμένου να κατευθυνθούν προς τα λιμάνια.

Επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 102 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σήμερα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. Στην ίδια εκπομπή, ο αντιδήμαρχος Θάσου, Στράτος Πυρήνας, ανέφερε ότι η φωτιά ξέσπασε πολύ ψηλά για να οφείλεται σε λάθος.

Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο οποίος δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», ότι είναι η δεύτερη φορά που ξεσπά πυρκαγιά στο συγκεκριμένο σημείο και αυτό γεννά υποψίες.