Είναι ο μόνος κάτοικος σε γειτονιά που θα γκρεμιστεί αλλά αρνείται να την αφήσει: Του πρόσφεραν 35.000 λίρες και είπε «όχι» (vid)

Newsroom
Είναι ο μόνος κάτοικος σε γειτονιά που θα γκρεμιστεί αλλά αρνείται να την αφήσει: Του πρόσφεραν 35.000 λίρες και είπε «όχι» (vid)
Ένα Βρετανός αρνείται να αφήσει το σπίτι στη γειτονιά του παρότι τον έχουν ενημερώσει ότι θα γκρεμιστούν τα πάντα.

Ο τελευταίος άνθρωπος που ζει στην πιο μοναχική γειτονιά της Βρετανίας αρνείται να την εγκαταλείψει, παρά το γεγονός ότι θα γκρεμιστούν τα πάντα στην περιοχή. Ο Nick Wisniewski ζει μόνος του στο Stanhope Place στο North Lanarkshire της Σκωτίας.

Στην περιοχή υπάρχουν 128 διαμερίσματα στα οποία κάποτε έμεναν περίπου 200 άνθρωποι. Όμως τον περασμένο Δεκέμβριο αποχώρησαν όλοι όσοι είχαν μείνει, εκτός από τον Nick που παρέμεινε πιστός. Όλες οι κατοικίες και στα οκτώ τετράγωνα της γειτονιάς θα κατεδαφιστούν.

Ο Nick, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πέρυσι, ισχυρίζεται ότι δέχθηκε μια πρόταση από το δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα του πρόσφεραν 35.000 λίρες συν τα ενοίκια δύο ετών για να μετακομίσει κάπου αλλού, αλλά ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος αρνήθηκε.

«Όταν οι άνθρωποι έφυγαν, απλώς πέταξαν παλιές κουζίνες, στρώματα, πλυντήρια ρούχων. Επικρατούσε ένα χάος», είπε ο 66χρονος. «Όλα τα διαμερίσματα έμειναν άδεια. Τα πάντα πλέον είναι παρατημένα. Νομίζω ότι το δημοτικό συμβούλιο το κάνει επίτηδες για να με αναγκάσει να φύγω κι εγώ», είπε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος.

Παρόλα αυτά ο Nick είναι ανένδοτος και δεν σκοπεύει να φύγει από την «πόλη φάντασμα», καθώς δεν θέλει να επιστρέψει στο ενοίκιο. Αγόρασε το σπίτι του το 2017 και δεν έχει καμία πρόθεση να το αφήσει.

«Μου πρόσφεραν 35.000 λίρες για το διαμέρισμά μου και το ενοίκιο δύο ετών δωρεάν για κάπου αλλού. Αλλά δεν είμαι έτοιμος να αρχίσω να πληρώνω ξανά ενοίκιο και 35.000 λίρες δεν αρκούν για να αγοράσω καινούργιο διαμέρισμα. Μιλάμε 80.000-100.000 λίρες για να αγοράσω ένα καινούργιο. Ανησυχώ επειδή δεν ξέρω που θα καταλήξω. Δεν δούλεψα όλη μου τη ζωή για να μου πάρουν το σπίτι μου. Είμαι αρκετά μεγάλος για να επενδύσω σε άλλο. Είναι δύσκολο να φύγω από το σπίτι μου», πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος του συμβουλίου του North Lanarkshire δήλωσε: «Κατανοούμε πλήρως ότι αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και συνεργαζόμαστε στενά με τον κάτοικο. Δεν θα ήταν σκόπιμο να συζητήσουμε τις συγκεκριμένες οικονομικές λεπτομέρειες, αλλά εργαζόμαστε σύμφωνα με τις πολιτικές μας για να διασφαλίσουμε ότι ο κάτοικος θα λάβει μια δίκαιη συμφωνία και θα τον στηρίξουμε ώστε να βρει κατάλληλο εναλλακτικό κατάλυμα».