Γεωργιάδης: «Για να εντοπιστεί η νοθεία στα καύσιμα πρέπει να είναι πάνω από 50%» (vid)

Newsroom
Γεωργιάδης: «Για να εντοπιστεί η νοθεία στα καύσιμα πρέπει να είναι πάνω από 50%» (vid)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε ανέφερε ότι η τεχνολογία της νοθείας εξελίσσεται γρηγορότερα από τη νοθεία του κράτους.

Τον λόγο που είναι δύσκολο να εντοπιστεί η νοθεία στα καύσιμα εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ΣΚΑΪ, αποκαλύπτοντας τι συνέβη με το υπουργικό του αυτοκίνητο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στη νοθεία των καυσίμων τόνισε ότι μεικτά συνεργεία έχουν ήδη κλείσει μόνιμα δύο πρατήρια, ωστόσο εξήγησε ότι ο έλεγχος είναι πάρα πολύ δύσκολος. Η νοθεία γίνεται με πολύ εξελιγμένο τεχνικά τρόπο και για να εντοπιστεί πρέπει να είναι σε ποσοστό πάνω από 50%.

«Ο έλεγχος των πρατηρίων αυτών είναι πάρα πολύ δύσκολος. Η νοθεία στα καύσιμα γίνεται πλέον με πολύ εξελιγμένο τρόπο που -κι εγώ δεν το ήξερα- πρέπει να έχει πάνω από 50% νοθεία για να το πιάσουν οι τεχνικοί μας έλεγχοι. Άρα αν κάνει κάποιος 40% δεν το πιάνεις. Η τεχνολογία της νοθείας εξελίσσεται γρηγορότερα από τη νοθεία του κράτους», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ακόμη και στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο έτυχε να βάλει βενζίνη και να εμφανίσει πρόβλημα, αλλά στον έλεγχο που έγινε στο πρατήριο, το καύσιμο έβγαινε μια χαρά.