Γάλλος επέζησε 16 ώρες στο αναποδογυρισμένο σκάφος του: «Επιβίωση στα όρια του ακατόρθωτου» (vid)

Newsroom
Γάλλος επέζησε 16 ώρες στο αναποδογυρισμένο σκάφος του: «Επιβίωση στα όρια του ακατόρθωτου» (vid)
O 62χρονος Γάλλος κατάφερε να μείνει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για 16 ώρες.

Φαντάζει σενάριο ταινίας, όμως είναι πραγματικότητα. Ένας 62χρονος επέζησε για 16 ώρες στο αναποδογυρισμένο σκάφος του, καθώς η ώρα και οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν την διάσωσή του.

Ο άνδρας από την Γαλλία είχε ξεκινήσει από την Λισαβόνα και βρισκόταν στον Ατλαντικό Ωκεανό, όταν στις 20:23 της Δευτέρας εξέπεμψε SOS από τα νησιά Σισάργκας, στο οποίο ανταποκρίθηκε η ισπανική ακτοφυλακή.

Το σκάφος του βρέθηκε αναποδογυρισμένο από το διασωστικό πλοίο με τους 5 δύτες και 3 ελικόπτερα. Ένας από τους δύτες ανέβηκε στο κύτος του πλοίου ψάχνοντας για σημάδια ζωής και τότε ήταν που ο άνδρας απάντησε χτυπώντας από μέσα.

Είχε καταφέρει να ξοδέψει συνετά τον αέρα που είχε εγκλωβιστεί εκεί, με αποτέλεσμα να ζει, όμως η περιπέτειά του δεν είχε τελειώσει. Το σκοτάδι, αλλά και οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν τον απεγκλωβισμό του, με αποτέλεσμα να μείνει εκεί μέχρι να ξημερώσει.

Την επόμενη μέρα το πρωί, βρέθηκε να φοράει την στολή του και τον νερό να είναι μέχρι τα γόνατά του, όταν αποφάσισε να πηδήξει στο νερό, να κολυμπήσει κάτω από το σκάφος και να βγει στην επιφάνεια.

Κάτι που έγινε με δική του πρωτοβουλία, όμως οι δύτες τον βοήθησαν αρκετά, ειδικά στο κομμάτι του να βγει γρήγορα στην επιφάνεια.

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, η επιβίωσή του ήταν στα όρια του ακατόρθωτου, ειδικά για έναν άνθρωπο τέτοιας ηλικίας.