Στην Χιλή εμφανίστηκε ξαφνικά μία τεράστια τρύπα βάθους 200μ. που μεγαλώνει συνεχώς

Newsroom
Στην Χιλή εμφανίστηκε ξαφνικά μία τεράστια τρύπα βάθους 200μ. που μεγαλώνει συνεχώς
Η τρύπα που έχει «ανοίγει» στα 24 μέτρα, εμφανίστηκε ξαφνικά την Κυριακή στην Χιλή.

Μπροστά σε μία μυστηριώδης τρύπα που εμφανίστηκε ξαφνικά, βρίσκονται οι αρχές στην Χιλή που προσπαθούν να καταλάβουν τα... πως και τα γιατί.

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή όταν ένας κάτοικος της περιοχής της Tierra Amarilla ανέφερε την ύπαρξη μίας μεγάλης τρύπας, η οποία μετά από εξέταση της Εθνικής Υπηρεσίας Γεωλογίας διαπιστώθηκε πως έχει μήκος τα 24 μέτρα και το βάθος του φτάνει τα 200!

Ο λόγος της εμφάνισής της στην περιοχή, την οποία εκμεταλλεύεται μία εταιρία εξόρυξης από τον Καναδά, δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί, όμως ο David Montenegro που συμμετέχει στις έρευνες τόνισε: «Δεν έχουμε εντοπίσει κάποιο υλικό εκεί κάτω, αλλά έχουμε δει πως υπάρχει αρκετό νερό».

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν τρομοκρατηθεί, καθώς φοβούνται πως είτε η τρύπα αυτή θα συνεχίσει να μεγαλώνει, είτε ακόμα χειρότερα θα δημιουργηθεί νέα σε κάποιο κοντινό σημείο.

«Μας ανησυχεί καθώς είναι ένας φόβος που ανέκαθεν είχαμε ως κοινότητα, καθώς είμαστε περιτριγυρισμένοι από ορυχεία στα οποία γίνονται έργα. Το γεγονός οτι συνεχίζει να μεγαλώνει, είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί», είπε ο δήμαρχος Cristobal Zuniga.

Το πιο κοντινό στην τρύπα σπίτι είναι στα 600 μέτρα, ενώ η πιο κοντινή περιοχή με κόσμο είναι στο ένα χιλιόμετρο.