Ένας χρόνος από την φωτιά της Βαρυμπόμπης: Έκοψαν σε πυρόπληκτο το επίδομα ενοικίου (vid)

Newsroom
Ένας χρόνος από την φωτιά της Βαρυμπόμπης: Έκοψαν σε πυρόπληκτο το επίδομα ενοικίου (vid)
Τα παράπονα ενός κατοίκου της Βαρυμπόμπης που είδε το σπίτι του να καίγεται και το κράτος να του κόβει το επίδομα ενοικίου.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την περσινή καταστροφική φωτιά στο Βαρυμπόμπη, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής ακόμα δεν έχουν καταφέρει να επουλώσουν τις πληγές τους, καθώς το κράτος φαίνεται να τους έχει ξεχάσει.

Αυτό τόνισε στο Open ο Νίκος Δευτεραίος: «Δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα ένα χρόνο μετά. Αυτή τη στιγμή από το κράτος έχουν δοθεί τέσσερις άδειες κατεδάφισης στα 77 σπίτια που έχουν καεί» ενώ προχώρησε και σε μία καταγγελία, λέγοντας πως «μέχρι και σε κάποιες οικογένειες που κάηκε εντελώς το σπίτι τους - όπως το δικό μου- τους έκοψαν την επιδότηση ενοικίου. Η μητέρα μου έμενε στη Βαρυμπόμπη, το σπίτι κάηκε και τώρα πληρώνω ενοίκιο στη Νέα Ιωνία».

Μάλιστα, μεταξύ άλλων επεσήμανε και τον κίνδυνο που υπάρχει να ερημώσει η περιοχή, καθώς όπως είπε τα 80.000 που δίνει το κράτος δεν φτάνουν, ενώ ακόμα και αυτά είναι δύσκολο να τα πάρουν: «Τα 80.000 που δίνει το κράτος σαν αποζημίωση είναι πενιχρή. Ενωθήκαμε οι κάτοικοι και βοηθάμε ο ένας τον άλλο, αν περιμένουμε το κράτος να μας σώσει έχουμε καεί. Ερχονται και βλέπουν καμμένα σπίτια και δεν έχουν δοθεί άδειες κατεδάφισης καθώς κολλάει ο ελεγκτής δόμησης».