Οι επιβάτες του τρένου που χτύπησε αγελάδα και μετά εκτροχιάστηκε περπάτησαν 2 χλμ για να φτάσουν στον σταθμό

Newsroom
Οι επιβάτες του τρένου που χτύπησε αγελάδα και μετά εκτροχιάστηκε περπάτησαν 2 χλμ για να φτάσουν στον σταθμό
Παιδιά και μεγάλοι άνθρωποι χρειάστηκε να περπατήσουν 2 χιλιόμετρα για να φτάσουν στην Τιθορέα.

Τις λεπτομέρειες της περιπέτειας με την απίστευτη ταλαιπωρία που έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με αγελάδα και μετά από 15 λεπτά, εκτροχιάστηκε λόγω ανθρώπινου λάθους, έφερε στην δημοσιότητα το LamiaReport.gr.

Θυμίζουμε πως το τρένο που ξεκίνησε από Λειανοκλάδι για να πάει Τιθορέα μέσω της παλιάς γραμμής, αλλά στο ύψος του Ελευθεροχωρίου το τρένο συγκρούστηκε με αγελάδα, η οποία ανεξέλεγκτη έβοσκε στην περιοχή!

Έτσι το ταξίδι που σε κανονικές συνθήκες θα κρατούσε 1 ώρα και 4 λεπτά, πήρε παράταση μισής και πλέον ώρας. Αυτό θα συνέβαινε βέβαια αν όλα συνέχιζαν ομαλά, πράγμα που δεν έγινε! Δύο περίπου χιλιόμετρα έξω από το Σταθμό της Τιθορέας, το τραίνο εκτροχιάστηκε, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες δεν είχαν γυρίσει τα κλειδιά στην παλιά γραμμή, με αποτέλεσμα το τραίνο να ακινητοποιηθεί.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο site, οι επιβάτες, ανάμεσά τους παιδιά αλλά και μεγάλοι άνθρωποι, έπρεπε να μετακινηθούν με τα πόδια ώστε να φτάσουν στο σταθμό και… στη σωτηρία.

Μάλιστα μετά από πολλά τηλεφωνήματα η υπεύθυνη εταιρία, έδωσε εντολή στο «λευκό βέλος» να σταματήσει στην Τιθορέα και να επιβιβάσει μόνο όσους ταξιδιώτες είχαν προορισμό για Αθήνα. Όσοι πιθανόν είχαν προορισμό άλλον σταθμό, έπρεπε να περιμένουν την επόμενη αμαξοστοιχία που θα έφευγε από το Λειανοκλάδι μετά τις 11:00’.

Επιβάτες τρένου

Να σημειώσουμε τέλος ότι το «Βέλος» έφτασε στο σταθμό Τιθορέας και περίμενε τους ταλαιπωρημένους επιβάτες, καθώς δεν ήταν εύκολο για όλους να καλύψουν τη συγκεκριμένη απόσταση.