Ένα χρόνο μετά, στην Βαρυμπόμπη δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις: 500€ ρεύμα για καμένο σπίτι (vid)

Newsroom
Ένα χρόνο μετά, στην Βαρυμπόμπη δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις: 500€ ρεύμα για καμένο σπίτι (vid)
Οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης που είδαν τα σπίτια τους να καίγονται πέρυσι το καλοκαίρι, ακόμα δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις.

Απίστευτες καταγγελίες, ενδεικτικές της μεγάλης γραφειοκρατίας που υπάρχει και της αδράνειας του κρατικού μηχανισμού να τους βοηθήσει, έκαναν οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης που είδαν τα σπίτια τους να καίγονται πέρυσι το καλοκαίρι.

Αν και έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την μεγάλη φωτιά του Αυγούστου, ακόμα και σήμερα όπως καταγγέλλουν στο ρεπορτάζ του Alpha, κανένας από αυτούς δεν έχει πάρει την προβλεπόμενη αποζημίωσης που έχει εξαγγείλει η πολιτεία.

Και μιλάμε για συνολικά 42 σπίτια που έχουν καταστραφεί στην περιοχή, όμως όλοι έχουν εμπλακεί σε ένα δαιδαλώδες γραφειοκρατικό σύστημα, με αποτέλεσμα να έχουν εξαντληθεί οικονομικά.

Βλέπετε, έχουν φύγει από τα σπίτια τους, πληρώνουν για να μείνουν στο ενοίκιο, ενώ παράλληλα πληρώνουν και για τις μελέτες που πρέπει να γίνουν για να κατατεθεί ο φάκελος και να μπορέσουν να ξαναχτίσουν τις κατοικίες τους. Και όλα αυτά σε μία εποχή που οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης, έχουν ανέβει κατακόρυφα...

Είναι χαρακτηριστικό πως για να μπορέσουν τα 10.000 ευρώ της αποζημίωσης, το 80% εκ των οποίων είναι από το κράτος και το άλλο 20% άτοκο δάνειο, θα πρέπει οι πυρόπληκτοι πολίτες να κάνουν τα παρακάτω βήματα...

  1. Μελέτη για την επισκευών
  2. Έλεγχος μηχανικών
  3. Υδραυλική μελέτη
  4. Έλεγχος της μελέτης από την περιφέρεια
  5. Έλεγχος πολεοδομίας
  6. ΤΑΕΦΚΑΑ
  7. Συμβούλιο αρχιτεκτονικής
  8. ΤΑΕΦΚΑΑ
  9. Έγκριση αποζημίωσης

Μετά τα παραπάνω, λογικό είναι οι κάτοικοι να λένε πως «ακόμα δεν μας αφήνουν να τα φτιάξουμε. Για ποια ανοικοδόμηση μιλάμε. Πάμε στα οικόπεδά μας και βλέπουμε τα καμένα σπίτια».