Καλλιτέχνης χρεώνει 6.000 ευρώ για έργο που είναι μία πίκλα στο ταβάνι

Newsroom
Καλλιτέχνης χρεώνει 6.000 ευρώ για έργο που είναι μία πίκλα στο ταβάνι
Το γλυπτό του Matthew Griffin θα είναι στην διάθεση του κοινού, στην έκθεση «The Michael Lett Gallery» μέχρι τις 30 Ιουλίου.

Κατά καιρούς, έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, διάφορα... κουφά έργα τέχνης. Ελάχιστα μπορούν να συγκριθούν με αυτό του Matthew Griffin, το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση «The Michael Lett Gallery» του Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Τι το περίεργο έχει; Είναι ένα γλυπτό που δείχνει μία πίκλα από ένα cheesburger των McDonald’s να έχει πεταχτεί ψηλά και να έχει κολλήσει λόγω της σάλτσας στο ταβάνι. Ναι αυτό είναι το δημιούργημά του. Ένα τουρσί στο ταβάνι, για αυτό και έχει το όνομα «Πίκλα».

Μάλιστα το συγκεκριμένο κοστολογείται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 10.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας που αντιστοιχούν σε κάτι παραπάνω από 6.000 ευρώ.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, όποιος το βλέπει, δεν κρατιέται να μην σχολιάσει, με αποτέλεσμα ο Ryan Moore που είναι διευθυντής των «Καλών Τεχνών» του Σίντνεϊ να υπερασπιστεί το δημιούργημα αυτό, λέγοντας στον Guardian: «Όσοι το αντιμετωπίζουν χιουμοριστικά, δεν κάνουν λάθος, καθώς είναι αστείο», ενώ συμπλήρωσε: «Το αν κάτι είναι σημαντικό ως έργο τέχνης, είναι ο τρόπος με τον οποίο συλλογικά ως κοινωνία διαλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε ή να μιλήσουμε για αυτό.