ΕΔΕ της ΕΛΑΣ για την αστυνομική βία: Μετακινούνται οι αστυνομικοί που εμπλέκονται, «τραυματίστηκε αξιωματικός»

Newsroom
ΕΔΕ της ΕΛΑΣ για την αστυνομική βία: Μετακινούνται οι αστυνομικοί που εμπλέκονται, «τραυματίστηκε αξιωματικός»
Η ΕΛ.ΑΣ αφού ανακοίνωσε οτι διεξάγει ΕΔΕ για την χθεσινή αστυνομική βία στην πορεία για τον Γιάννη Μηχαηλίδη, γνωστοποίησε πως αξιωματικός δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων.

Διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει με την αστυνομική βία στην χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον Γιάννη Μηχαηλίδη.

Η ΕΛ.ΑΣ με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε πως διεξάγει ΕΔΕ για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, λέγοντας πως όσοι εμπλέκονται θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Παράλληλα όμως, αναφέρει πως αξιωματικός που ήταν επικεφαλής των μέτρων χθες, δέχθηκε επίθεση και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο 401.

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για περιστατικά που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πειθαρχικά παραπτώματα σε βάρος πολιτών από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων τάξης στη χθεσινή (Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022) διαδήλωση, στην Αθήνα.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί να μετακινηθούν από τις Υπηρεσίες τους μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

Επιπρόσθετα, από τις υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης προσήχθησαν 14 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα 4 και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, διατάραξης κοινής ειρήνης, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σημειώνεται ότι, ομάδες ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία πραγματοποίησαν διαδοχικές επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρόπαλα – κοντάρια, ρίψη πετρών, μαρμάρων και λοιπών αντικειμένων.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκε αρχικά στο πόδι ο αξιωματικός επικεφαλής των μέτρων τάξης τον οποίο στη συνέχεια ομάδα ατόμων έριξε στο έδαφος, καταφέροντάς του πολλαπλά χτυπήματα με λακτίσματα σε όλο του το σώμα. Ο αξιωματικός μεταφέρθηκε στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. όπου διαγνώστηκε με κακώσεις κορμού και άκρων.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδες ατόμων προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και υποδομές στο κέντρο της πόλης.