Ισχυρό μπουρίνι στα Γιάννενα, άνεμοι και κεραυνοί (vid)

Newsroom
Ισχυρό μπουρίνι στα Γιάννενα, άνεμοι και κεραυνοί (vid)
Τα έντονα φαινόμενα σάρωσαν και την περιοχή  του μώλου δημιουργώντας τρικυμία στη λίμνη.

Ισχυρή βροχόπτωση συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους και έντονη κεραυνική δραστηριότητα έπληξε νωρίς το απόγευμα το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.

Λόγω περιορισμένης ορατότητας οι οδηγοί ακινητοποιήθηκαν στην Εγνατία Οδό και δυνάμεις της Τροχαίας έσπευσαν στον αυτοκινητόδρομο μέχρι την εξασθένιση των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το epirustvnews.gr.

Στην παλιά Ε.Ο Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας στη διασταύρωση της Ελεούσας στο ύψος της Φανερωμένης εκδηλώθηκε φωτιά πιθανότατα από κεραυνό ευτυχώς όμως η κατάσβεση ήταν άμεση.

Μεγάλα κλαδιά δέντρων που έπεσαν στο οδόστρωμα επί της Ε.Ο Ιωαννίνων Άρτας κοντά στο χωριό Κουκλέσι είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Τροχαίας μέχρι η Π.Υ να ολοκληρώσει την κοπή τους και την απομάκρυνση από το δρόμο.

Τα έντονα φαινόμενα σάρωσαν και την περιοχή του μώλου δημιουργώντας τρικυμία στη λίμνη. Την ώρα που ξέσπασε το μπουρίνι και εν μέσω δυνατών ανέμων λαχτάρησαν κάποιοι από όσους επέβαιναν σε καραβάκι που είχε φύγει από το Νησί και κατευθυνόταν προς τα Ιωάννινα και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική που έσπευσε στο μώλο μαζί με την Αστυνομία.

Όλα πήγαν καλά και το καράβι γύρισε πίσω και έδεσε χωρίς πρόβλημα και με απόλυτη ασφάλεια στο Νησί της Παμβώτιδας, όπως είπε στο epirus-tv-news o πρόεδρος της Τ.Κ Νήσου ο κ.Άρης Λιούμπος που επέβαινε και ο ίδιος στο εν λόγω καραβάκι.