Εταιρεία σχεδιάζει να επαναφέρει τα θρυλικά μαμούθ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Newsroom
 Εταιρεία σχεδιάζει να επαναφέρει τα θρυλικά μαμούθ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης
Μια εταιρεία σκοπεύει να επαναφέρει τα μαμούθ που εξαφανίστηκε πριν χιλιάδες χρόνια.

Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο σκοπεύει να υλοποιήσει η εταιρεία Colossal, σύμφωνα με το οποίο είναι πολύ πιθανό να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το σχέδιο προβλέπει την επαναφορά των θρυλικών μαμούθ.

Η ιδέα είναι πως τα μαμούθ όπως και οι ελέφαντες είναι ιδιαίτερα ικανά ζώα στο να καταστρέφουν δάση. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται και τόσο καλό σε ότι αφορά στην κλιματική αλλαγή, όμως τα θρυλικά μαμούθ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τεράστια λιβάδια στην τούνδρα της Σιβηρίας, βοηθώντας έτσι στην διατήρηση του μόνιμου παγετού, κάτω από τον οποίο αποθηκεύονται τεράστιες ποσότητες αερίων και άνθρακα.

Τα μαμούθ εξαφανίστηκαν πριν από 4.000 χρόνια αλλά η εταιρεία Colossal θεωρεί ότι θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση του μέλλοντος του πλανήτη μας. Πως θα γίνει αυτό; Σκοπεύουν να πάρουν το DNA του μαμούθ και να το βάλουν στον ασιατικό ελέφαντα, τον πιο στενό συγγενή του στην εποχή μας.

Μαμούθ

«Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να δημιουργήσουμε ξανά την άγρια ​​φύση της Αρκτικής, Θα έχουμε τα πρώτα μαμούθ σε τέσσερα με έξι χρόνια και θα χρειαστούν έξι έως επτά χρόνια για να μπορέσουν να είναι πραγματικά αυτοβιώσιμα και να ζήσουν κάτω από δέντρα, οπότε θα πάρει λίγο χρόνο», ανέφερε ο γενετιστής Τζορτζ Τσερτς.

«Πρέπει να κοιτάξουμε τις ηλιακές και εναλλακτικές πηγές ενέργειας, πρέπει να περάσουμε στον ηλεκτρισμό, υπάρχουν ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα που πρέπει να κάνει η ανθρωπότητα», συνέχισε.

«Ελπίζουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε σε χιλιάδες ελέφαντες σε εύλογο χρονικό διάστημα και αν μπορούμε, θα επιδιώξουμε πραγματικά να παίξουμε έναν ρόλο στην καταστολή του άνθρακα και του μεθανίου στην Αρκτική. Αυτός είναι ο στόχος μας και εκεί νομίζω ότι μπορούμε να αφήσουμε μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Αν και αναμφίβολα πολλοί θα έλεγαν ότι επρόκειτο μια κακή ιδέα, διότι έχουν ηθικές ανησυχίες σχετικά με το σχέδιο, κατηγορώντας την εταιρεία ότι παίζει το ρόλο του Θεού. Όταν όμως χάνεις ένα βασικό είδος, ολόκληρο το οικοσύστημα καταρρέει, είτε πρόκειται για φυτοφάγο είτε για αρπακτικό ή οτιδήποτε άλλο», συμπλήρωσε.