Μετά από 14 χρόνια τα McDonald's αυξάνουν τις τιμές στα cheeseburgers

Newsroom
Μετά από 14 χρόνια τα McDonald's αυξάνουν τις τιμές στα cheeseburgers
Σχεδόν 20% αυξάνονται οι τιμές στα διάσημα burgrs των McDonald's στην Μεγάλη Βρετανία, με τους ειδικούς να εκτιμούν θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Τα McDonald's για ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου αποτελεί μία Value For Money επιλογή, καθώς στην Ελλάδα έχει burger που κάνει 1 ευρώ, ενώ και στην Μεγάλη Βρετανία η τιμή cheeseburgers ήταν 0,99 λίρες.

Η τιμή αυτή όμως αποτελεί παρελθόν, καθώς εκεί η διάσημη αλυσίδα fast food αποφάσισε μετά από 14 χρόνια να προχωρήσει σε αυξήσεις στα cheeseburgers από σήμερα. Αυξήσεις που φτάνουν σχεδόν το 20%.

Και αυτό γιατί από 0,99 λίρες, θα πωλούνται 1,19 λίρες, ενώ ανάλογη αύξηση της τάξεως 0,10 και 0,20 λιρών θα υπάρξει και σε άλλα προϊόντα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Alistair Macrow που είναι chief executive officer των McDonald's στην Μεγάλη Βρετανία και στην Ιρλανδία, τόνισε χαρακτηριστικά: «Από τότε που ανοίγαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 1974 έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε φαγητό εξαιρετικής γεύσης σε προσιτές τιμές. Και αυτή η δέσμευση δεν θα αλλάξει. Οι σημερινές πιέσεις όμως, μας οδηγούν σε κάποιες δύσκολες επιλογές σχετικά με τις τιμές.

Αυτό το καλοκαίρι τα εστιατόριά μας θα αυξήσουν τις τιμές σε μερικές επιλογές του μενού από 0,10 έως και 0,20 λίρες που επηρεάζονται από τον πληθωρισμό. Από σήμερα, θα αυξήσουμε την τιμή του cheeseburger μας για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, από 0,99 λίρες σε 1,19 £».

Ειδικοί εκτιμούν πάντως πως ανάλογες αυξήσεις σε διαχρονικό προϊόντα του μενού των McDonald's θα υπάρξουν και άλλες χώρες.