Ένταση με Γ. Λαγό και Μ. Φύσσα: «Στα λαγούμια σας! Στις τρύπες σας!», «Τώρα ξεκινάμε! Ψόφο, γουρούνια!»

Newsroom
Ένταση με Γ. Λαγό και Μ. Φύσσα: «Στα λαγούμια σας! Στις τρύπες σας!», «Τώρα ξεκινάμε! Ψόφο, γουρούνια!»
Λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης υπήρξε ένταση ξανά στην αίθουσα όταν ο Γιάννης Λαγός άρχισε να τοποθετείται επί ζητημάτων που δεν αφορούσαν το δικαστήριο.

Με ένταση ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με το δικαστήριο να μην κάνει δεκτό το αίτημα αναβολής του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Ιωάννης Λαγός θέλησε να τοποθετηθεί για θέματα της διαδικασίας αναφερόμενος σε «πολιτική δίωξη» σε βάρος του. Ο κρατούμενος ευρωβουλευτής είπε πως δεν του επιτράπηκε να εκφωνήσει ομιλία και να ψηφίσει ως ευρωβουλευτής, θέμα για το οποίο τον διέκοψε η πρόεδρος που του επεσήμανε ότι το ζήτημα δεν σχετίζεται με την παρούσα διαδικασία.

Ο κ. Λαγός αντέδρασε έντονα λέγοντας: «Εσείς που ευαγγελίζεστε την Αριστερά, μιλάμε για δημοκρατία εδώ;».

Προς αποφόρτιση της έντασης που έδειχνε να κλιμακώνεται η έδρα αποχώρησε ενώ φίλοι και υποστηρικτές του ευρωβουλευτή άρχισαν να χειροκροτούν τον κατηγορούμενο ο οποίος οδηγούμενος στα κρατητήρια φώναξε: «Θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριο σας! Λαμόγια!».

Λαγός δίκη

Η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα

Στο συμβάν παρενέβη η Μάγδα Φύσσα και άλλοι πολίτες που βρίσκονταν στην απέναντι πλευρά της αίθουσας που φώναξαν στους κρατούμενους: «Στα λαγούμια σας! Στις τρύπες σας! Τελειώσατε!». Ακολούθησε η απάντηση των υποστηρικτών Λαγού: «Τώρα ξεκινάμε! Ψόφο, γουρούνια!».

Μάγδα Φύσσα

Το δικαστήριο λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης και την ευχή της προέδρου για «καλό καλοκαίρι» έπαυσε την ποινική δίωξη των πλημμελημάτων που αντιμετώπιζαν αρκετοί κατηγορούμενοι, παράλληλα με τις βαρύτερες πράξεις, λόγω παραγραφής, ενώ απέρριψε τα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλαν άλλοι δύο κατηγορούμενοι.