Κότσιρας για Κορκονέα και Λιγνάδη: «Όταν είναι ελεύθεροι δολοφόνοι και παιδοβιαστές, η δημοκρατία έχει πρόβλημα» (vid)

Newsroom
Κότσιρας για Κορκονέα και Λιγνάδη: «Όταν είναι ελεύθεροι δολοφόνοι και παιδοβιαστές, η δημοκρατία έχει πρόβλημα» (vid)
Καυστικές ατάκες τόσο από τον Γιώργο Νταλάρα, όσο και από τον Γιάννη Κότσιρα, για τις αποφυλακίσεις Κορκονέα και Λιγνάδη.

Με σκληρά, αλλά εύστοχα λόγια αναφέρθηκαν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιάννης Κότσιρας για τις αποφυλακίσεις Κορκονέα και Λιγνάδη, κατά τη διάρκεια της συναυλίας που έδωσαν στο θερινό «Άλσος».

Ο πρώτος επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, μακριά από υπερβολικές αντιδράσεις, όμως αναγνώρισε την αγανάκτηση που υπάρχει για την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Η Δικαιοσύνη έχει χρέος να καθοδηγήσει τη χώρα και να καθοδηγήσει και τους ανθρώπους να σκέφτονται σωστά» τόνισε ο τραγουδιστής, προσθέτοντας πως «όταν για τόσο πολύ καιρό, τόσα πολλά πράγματα εστιάζουν στη διαδικασία της Δικαιοσύνης, εκεί υπάρχει πρόβλημα.

Ο λαϊκισμός δεν είναι πάντα καλό. Το ξέρετε. Πολλές φορές οι μαζικές υστερίες έχουν βλάψει τη χώρα. Όμως η δημοκρατία μας απαιτεί ένα ισχυρό δικαστικό σώμα, με ανθρώπους με όραμα και ήθος. Και αυτό ζητάμε.

Σκεφτείτε ότι αυτός ο περιβόητος ειδικός φρουρός είναι έξω. Σήκωσε το όπλο του κάποια στιγμή, καλυπτόμενος από τη διαταγή του ανωτέρου του, στόχευσε κάπου εκεί, πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε ένα 15χρονο παιδί. Αυτός ο άνθρωπος είναι έξω… Η μητέρα του διαμαρτύρεται. Άραγε αυτός έχει σκεφτεί αν ήταν ο πατέρας του παιδιού που κάποιος άλλος είχε σκοτώσει;», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Γιάννης Κότσιρας από την πλευρά του, είπε: «Είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε θέση. Είναι χρέος μας. Κι εγώ θεωρώ ότι οι νόμοι είναι για να στηρίζουν τη Δημοκρατία. Όταν οι νόμοι ερμηνεύονται με τέτοιο τρόπο που αφήνουν ελεύθερους δολοφόνους και παιδοβιαστές, τότε η Δημοκρατία μας έχει πρόβλημα».