Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες και την Τετάρτη (27/7), πού αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες (χάρτης & vid)

Newsroom
Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες και την Τετάρτη (27/7), πού αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες (χάρτης & vid)
Εξαιρετικά καλός θα είναι ο καιρός με πολύ μεγάλα διαστήματα με ήλιο, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Θερμοκρασιακά, με υψηλές θερμοκρασίες θα πάμε μέχρι τέλος Ιουλίου.

Ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλη τη χώρα αύριο (27/7), στο Αιγαίο και στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Κυρίως στα πιο δυτικά, κεντρικά και βόρεια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, από το μεσημέρι και μετά θα εντοπίζονται και θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν στα πιο ορεινά τμήματα, και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, ίσως σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες.

Παρόμοια, μπόρες μπορεί να εκδηλωθούν και σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς προς την Ευρυτανία και στα ορεινά της ανατολικής Αιτωλοακαρνανίας ή και σε περιοχές της ανατολικής Ηπείρου. Το ίδιο θα συμβεί και σε ορεινότερα τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, και στα βορειότερα του νομού Δράμας.

Συγκεκριμένα, για αύριο Τετάρτη 38 με 39 βαθμούς Κέλσιου στα δυτικά, 38 βαθμούς στα βόρεια, 39 με 40 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και 35 με 38 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν με βορειοδυτικές κατευθύνσεις έως και 4 μποφόρ στα Επτάνησα, και βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Χάρτης καιρού

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία αρχικά αίθριος όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά πρόσκαιρες νεφώσεις και στην Ήπειρο και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι-απόγευμα στα νότια τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 και κατά τόπους 40 και στα νησιά του Ιονίου έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά όπου θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία και πιθανώς στα υπόλοιπα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 και κατά τόπους μέχρι 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 και στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές κυρίως ώρες οπότε θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.