Φωτιά στη Λέσβο: Εκκενώνεται και το χωριό Σταυρός (vid)

Newsroom
Φωτιά στη Λέσβο: Εκκενώνεται και το χωριό Σταυρός (vid)
Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο και το πύρινο μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εντολή δόθηκε και για εκκένωση δεύτερου χωριού.

Συνεχίζει να κατακαίει η φωτιά στη Λέσβο και η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται αρκετά κρίσιμη.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες, ωστόσο μετά τον οικισμό Βρίσα, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και το χωριό Σταυρός. Πρόκειται για μικρό οικισμό και εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους.

Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις πυρκαγιές σε Δαδιά Έβρου και Βατερά Λέσβου

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με προσωπικό και μέσα στις προσπαθείς κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Δαδιά Έβρου και τα Βατερά Λέσβου.

Συγκεκριμένα, στο δάσος της Δαδιάς Έβρου επιχειρούν 2 αεροπλάνα PZL καθώς και 2 ελικόπτερα Σινούκ. Έως τώρα, έχουν διατεθεί 8 προωθητές γαιών, ένας φορτωτής, 4 υδροφόρες, 32 άτομα της ομαδας «Δευκαλίωνα» αλλά και 80 άτομα που υποστηρίζουν τις εργασίες των μηχανημάτων.

Για την πυρκαγιά στα Βατερά Λέσβου, από εναέρια μέσα, επιχειρούν 2 Καναντέρ και 2 PZL ενώ έως τώρα έχουν διατεθεί 4 πυροσβεστικά οχήματα, 2 υδροφόρες, 3 λεωφορεία, ένα ασθενοφόρο, ένα φορειοφόρο όχημα, ένα γερανοφόρο όχημα Oshkosh, ένα όχημα Hummer, 2 προωθητές γαιών, ένα βυτιοφόρο πετρελαίου, 2 βυτιοφόρα καυσίμου JP-8 (αεροπορικό καύσιμο, 44 άτομα του «Σχεδίου Ξενοκράτης» καθώς και 30 άτομα που υποστηρίζουν τις εργασίες των μηχανημάτων.