Ο περιπτεράς από την Καλαμάτα που «πρότεινε» τους 24 μήνες τον χρόνο: «Ήταν ένα παιχνίδι μυαλού» (vid)

Newsroom
Ο περιπτεράς από την Καλαμάτα που «πρότεινε» τους 24 μήνες τον χρόνο: «Ήταν ένα παιχνίδι μυαλού» (vid)
Επειδή ο μισθός φτάνει για δύο εβδομάδες, ο περιπτεράς πρότεινε να κάνουμε τους μήνες 24 αντί για 12 και να έχουν από 15 και όχι από 30 ημέρες.

«Να γίνουν οι μήνες 24 με 15 μέρες ο καθένας», είχε δηλώσει ο ιδιοκτήτης περιπτέρου στην Καλαμάτα, κ. Γιάννης Λύγουρης, o οποίος μίλησε στην εκπομπή του Open, «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και ανέφερε με χιούμορ «ήταν ένα παιχνίδι μυαλού».

Συγκεκριμένα ανέφερε αρχικά, «κάποια στιγμή πρέπει να σηκώσουμε και τα μανίκια κι εμείς οι ίδιοι. Να γίνουμε πιο ευρηματικοί για να μπορούμε να βγάλουμε τις υποχρεώσεις και τις δυσκολίες. Πιστεύω πως τόσα χρόνια επειδή ο Έλληνας είναι ένα πανέξυπνο ον και δημιουργεί και υπάρχει μέσα του η ευρηματικότητα κλπ, όλα αυτά τα χρόνια που παιζόταν αυτό το παιχνίδι για την ψηφοφορία των προσλήψεων, έχει λίγο αδρανοποιήσει και αδρανήσει αυτές τις ιδιότητες».

«Αλλά και το κράτος πρέπει να αφουγκραστεί και να βοηθήσει. Και μάλιστα, σ' ένα άλλο βιντεάκι που με είχαν πάρει, ο κόσμος έχει χρέη πολλά, δεν πρόκειται να τα πάρει το κράτος αυτά, το βλέπουμε. Δεν πρέπει κάποια στιγμή να κάνουν μερικές διαγραφές; Εγώ να πω μια ιδέα; Πρέπει να πει "έλα εδώ πολίτη, πλήρωσε ένα ευρώ και σου διαγράφω δυο". Σαν κίνητρο. Αφού δεν θα τα πάρεις τα λεφτά, μακάρι να υπήρχε δυνατότητα να τα πάρουν τα λεφτά» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.