Καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα σε Άγναντα και Τραγανό: Σε εξέλιξη η φωτιά στην Βάρδα (vid)

Newsroom
Καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα σε Άγναντα και Τραγανό: Σε εξέλιξη η φωτιά στην Βάρδα (vid)
Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Πηγάδι να εκκενώσουν προς την περιοχή Σιμιζα. Πάνω από 160 πυροσβέστες στις επιχειρήσεις.

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές, Άγναντα και Τραγανό της Ηλείας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την πυροσβεστική, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όσον αφορά στο τρίτο πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Βάρδας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι εκεί επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα, ώστε μέχρι την δύση του ήλιου να έχει περιοριστεί η φωτιά, αφού μόλις νυχτώσει θα μπορούν να επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις.

Το χρονικό της φωτιάς

Τρία μέτωπα φωτιάς μέσα σε λίγες ώρες ξέσπασαν στην Ηλεία. Λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 18.30 ξέσπασε το τελευταίο νέο μέτωπο στην περιοχή Βάρδα.

Το πρώτο ξεκίνησε στις 10.40 το πρωί στα Άγναντα, με τις φλόγες να φτάνουν το μεσημέρι κοντά στα σπίτια, ενώ το δεύτερο εκδηλώθηκε στις 16.45 στην περιοχή Τραγανό και στις 18.48 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Πηγάδι να εκκενώσουν προς την περιοχή Σιμιζα.